Annons:
Etiketterrådtips
Läst 5523 ggr
Strumpa
2009-05-11 03:22

Mat med mögelost i

Har ni några tips på vad man kan använda mögelost till i middagsväg? Typ gorgonzola. Glad

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Annons:
[Asta]
2009-05-11 09:57
#1

Smält den i en bechamelsås och blanda med pasta. Jättegott. Sallad till.

MaMaMade
2009-05-11 10:59
#2

Smält ner i grädde och ha som sås till kött, gärna vilt. Mums!

Pizza! Åt en god för ett par veckor sedan med oxfilé och tre sorters ostar; gorgonzola, fårost och mozzarella.

idalotta
2009-05-11 12:38
#3

När jag jobbade på restaurang hade vi ädelostkyckling på menyn. 

Fyll kycklingfilé med en bit gräddädel från kvibille & strö torkad dragon ovanpå. Tillaga i ugnen.

Gör en sås på lika delar creme fraiche & grädde. Låt gräddädeln smälta ner i blandningen & sjud tills den tjocknar.

Servera med klyftpotatis & en god sallad. Granatäpple är en god kombination, ha det i salladen eller strö över på tallriken om du lägger upp maten.

Gorgonzola är gott att fylla lövbiff med.

Ida

Medarbetare på Florist

[Norum]
2009-05-11 20:42
#4

Oj, man kan ha ädelost till mycket! Glad Sallad, varm macka, kyckling, kött, till pannbiff. Det är nog bara fantasin som sätter stopp. Skrattande

Maria
2009-05-12 19:00
#5

Jag brukar koka broccoli ganska mjukt och sedan mosa ihop ädelost, broccoli och lite grädde till önskad tjocklek. Underbart till pasta.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Sagakeramik
2009-05-13 16:37
#6

Ett lager ädelost över lax som gratineras i ugn är ganska gott.

Annons:
[Norum]
2009-05-13 19:14
#7

Jag brukar faktiskt ha ädelost i det mesta när jag är på det humöret haha.  Ädelostsås och pasta mums!

Mervi
2009-05-17 20:36
#8

Jag gjorde färsbiffar och la dem i en ungsform, smälte ädelost i grädde och hällde över biffarna. In i ungen. Jättegott. Detta recept finns på Kolhydrater i fokus.

Strumpa
2009-05-17 20:39
#9

Tack för alla jättebra tips! Skrattande

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Maria
2009-05-21 21:01
#10

Stek 4 kotletter. Stek 2 hackade rödlökar. Blanda i cirka 1 deciliter vitt vin, 1 deciliter vatten, 2 deciliter grädde och buljongtärning alternatvt kalvfond. Blanda i 100-150 gram ädelost och lägg i kottletterna. Låt puttra i cirka 5 minuter. Strö över hackad persilja och servera med pressad potatis.

MUMS.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Norum]
2009-05-21 21:02
#11

*10 Det ska jag prova så snart jag kan. Lät ju helt underbart! Glad

[marion69]
2009-05-22 10:58
#12

Man kan göra en kall sås med mögelost (smulig) och blanda med gräddfil, lite peppar och en skvätt citron.

Det är mums till grillat kött.

[marion69]
2009-05-22 11:00
#13

#10 Låter som ett gudomligt recept, det måste jag prova Tungan ute

Annons:
[Norum]
2009-05-22 11:00
#14

Ädelost är ju som potatis.. man kan använda den till precis allt! Glad

Maria
2009-05-22 11:34
#15

#11,13 Tänk bara på att vara försiktig med salt och buljong då ädelosten kan vara ganska salt i sig själv.

Det är ju en smaksak givetvis…Flört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Norum]
2009-05-22 12:01
#16

Kan aldrig bli för mycket av ädelosten.. Tyst

Upp till toppen
Annons: