Mat med mögelost i
Har ni några tips på vad man kan använda mögelost till i middagsväg? Typ gorgonzola.
/Sanna
medarbetare på Nattsudd och TV
Smält den i en bechamelsås och blanda med pasta. Jättegott. Sallad till.
Smält ner i grädde och ha som sås till kött, gärna vilt. Mums!
Pizza! Åt en god för ett par veckor sedan med oxfilé och tre sorters ostar; gorgonzola, fårost och mozzarella.
När jag jobbade på restaurang hade vi ädelostkyckling på menyn.
Fyll kycklingfilé med en bit gräddädel från kvibille & strö torkad dragon ovanpå. Tillaga i ugnen.
Gör en sås på lika delar creme fraiche & grädde. Låt gräddädeln smälta ner i blandningen & sjud tills den tjocknar.
Servera med klyftpotatis & en god sallad. Granatäpple är en god kombination, ha det i salladen eller strö över på tallriken om du lägger upp maten.
Gorgonzola är gott att fylla lövbiff med.
Ida
Medarbetare på Florist
Oj, man kan ha ädelost till mycket! Sallad, varm macka, kyckling, kött, till pannbiff. Det är nog bara fantasin som sätter stopp.
Jag brukar koka broccoli ganska mjukt och sedan mosa ihop ädelost, broccoli och lite grädde till önskad tjocklek. Underbart till pasta.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Ett lager ädelost över lax som gratineras i ugn är ganska gott.
Jag brukar faktiskt ha ädelost i det mesta när jag är på det humöret haha. Ädelostsås och pasta mums!
Jag gjorde färsbiffar och la dem i en ungsform, smälte ädelost i grädde och hällde över biffarna. In i ungen. Jättegott. Detta recept finns på Kolhydrater i fokus.
Tack för alla jättebra tips!
/Sanna
medarbetare på Nattsudd och TV
Stek 4 kotletter. Stek 2 hackade rödlökar. Blanda i cirka 1 deciliter vitt vin, 1 deciliter vatten, 2 deciliter grädde och buljongtärning alternatvt kalvfond. Blanda i 100-150 gram ädelost och lägg i kottletterna. Låt puttra i cirka 5 minuter. Strö över hackad persilja och servera med pressad potatis.
MUMS.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
*10 Det ska jag prova så snart jag kan. Lät ju helt underbart!
Man kan göra en kall sås med mögelost (smulig) och blanda med gräddfil, lite peppar och en skvätt citron.
Det är mums till grillat kött.
#10 Låter som ett gudomligt recept, det måste jag prova
Ädelost är ju som potatis.. man kan använda den till precis allt!
#11,13 Tänk bara på att vara försiktig med salt och buljong då ädelosten kan vara ganska salt i sig själv.
Det är ju en smaksak givetvis…
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Kan aldrig bli för mycket av ädelosten..