Råd & tips

Mat med mögelost i

2009-05-11 03:22 #0 av: Strumpa

Har ni några tips på vad man kan använda mögelost till i middagsväg? Typ gorgonzola. Glad

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-05-11 09:57 #1 av: [Asta]

Smält den i en bechamelsås och blanda med pasta. Jättegott. Sallad till.

Anmäl
2009-05-11 10:59 #2 av: MaMaMade

Smält ner i grädde och ha som sås till kött, gärna vilt. Mums!

Pizza! Åt en god för ett par veckor sedan med oxfilé och tre sorters ostar; gorgonzola, fårost och mozzarella.

Anmäl
2009-05-11 12:38 #3 av: idalotta

När jag jobbade på restaurang hade vi ädelostkyckling på menyn. 

Fyll kycklingfilé med en bit gräddädel från kvibille & strö torkad dragon ovanpå. Tillaga i ugnen.

Gör en sås på lika delar creme fraiche & grädde. Låt gräddädeln smälta ner i blandningen & sjud tills den tjocknar.

Servera med klyftpotatis & en god sallad. Granatäpple är en god kombination, ha det i salladen eller strö över på tallriken om du lägger upp maten.

 

 

Gorgonzola är gott att fylla lövbiff med.

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2009-05-11 20:42 #4 av: [Norum]

Oj, man kan ha ädelost till mycket! Glad Sallad, varm macka, kyckling, kött, till pannbiff. Det är nog bara fantasin som sätter stopp. Skrattande

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-05-12 19:00 #5 av: Maria

Jag brukar koka broccoli ganska mjukt och sedan mosa ihop ädelost, broccoli och lite grädde till önskad tjocklek. Underbart till pasta.

/Maria

 

Anmäl
2009-05-13 16:37 #6 av: Sagakeramik

Ett lager ädelost över lax som gratineras i ugn är ganska gott.

Anmäl
2009-05-13 19:14 #7 av: [Norum]

Jag brukar faktiskt ha ädelost i det mesta när jag är på det humöret haha.  Ädelostsås och pasta mums!

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-05-17 20:36 #8 av: Mervi

Jag gjorde färsbiffar och la dem i en ungsform, smälte ädelost i grädde och hällde över biffarna. In i ungen. Jättegott. Detta recept finns på Kolhydrater i fokus.

Anmäl
2009-05-17 20:39 #9 av: Strumpa

Tack för alla jättebra tips! Skrattande

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-05-21 21:01 #10 av: Maria

Stek 4 kotletter. Stek 2 hackade rödlökar. Blanda i cirka 1 deciliter vitt vin, 1 deciliter vatten, 2 deciliter grädde och buljongtärning alternatvt kalvfond. Blanda i 100-150 gram ädelost och lägg i kottletterna. Låt puttra i cirka 5 minuter. Strö över hackad persilja och servera med pressad potatis.

MUMS.

/Maria

 

Anmäl
2009-05-21 21:02 #11 av: [Norum]

*10 Det ska jag prova så snart jag kan. Lät ju helt underbart! Glad

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-05-22 10:58 #12 av: [marion69]

Man kan göra en kall sås med mögelost (smulig) och blanda med gräddfil, lite peppar och en skvätt citron.

Det är mums till grillat kött.

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2009-05-22 11:00 #13 av: [marion69]

#10 Låter som ett gudomligt recept, det måste jag prova Tungan ute

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2009-05-22 11:00 #14 av: [Norum]

Ädelost är ju som potatis.. man kan använda den till precis allt! Glad

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-05-22 11:34 #15 av: Maria

#11,13 Tänk bara på att vara försiktig med salt och buljong då ädelosten kan vara ganska salt i sig själv.

Det är ju en smaksak givetvis...Flört

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.