Goda recept på korv Stroganoff
Hej!
Skulle vilja ha lite goda recept på korv Stroganoff.
Jag brukar ha falukorv eller kycklingkorv. Strimlad eller hackad gul lök, Becels eller Arlas mini mat och passerade tomater. Sen chilipeppar förståss.
När jag gör går det åt 800-1000 gram korv, 3 lökar av medelstorlek, 2 burkar tomater och minst en förpackning mini mat.
Vi är en stor familj.
Nystartad sajt om jänkare! Wrooom!
#1 Tack så mycket för receptet!
Mitt recept på korv Stroganoff. Falukorv som skivas och strimlas i 1 centimeter stora strimmlor, stek i lite smör strö över cirka 1 matsked vetemjöl, ta 2 matskedar tomatpuré och 1-2 teskedar curry. Häll nu 3 deciliter grädde över och rör om, 2 matskedar bostongurka. Smaka av och tillsätt eventuellt lite vatten om konsistensen är för tjock, avsluta eventuellt med 1 matsked ketchup. Servera med ris. Smaklig måltid.
#3 Tackar tackar!
Vi brukar göra ungefär som #3 men vi har senap i istället för curry.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag brukar ha strimlad falukorv, hackad gul lök, tomatpuré, mellanmjölk, salt, svartpeppar och hackad persilja. Låt koka ihop några minuter så det tjocknar. I en äkta Stroganoff ska det ju vara grädde eller gräddfil, men mjölk duger bra, speciellt till vardags. Fettet i korven gör att det blir tjockt. Serveras med ris!
- Skär falukorv i stavar, hacka en gul lök.
- Bryn löken och sedan korven i rejält med smör i en gryta.
- Tillsätt 2 matskedar tomatpuré och en tesked Dijonsenap eller annan osötad, stark senap.
- Krydda med salt, peppar, paprika, cayenne och gärna någon örtkrydda.
- Lägg i 1 deciliter Crème Fraîche och 2 deciliter riktig grädde och låt sedan småputtra 15 minuter tills alla smaker kommit fram ordentligt.
*MUMS*
Jag tar en stor falukorv, en burk Campbells tomatsoppa, fräst strimlad purjo, vitpeppar och en trea matlagningsgrädde. Det blir supergott, men min supersnabba variant.
#8 Blir det inte väldigt mycket sås med både tomatsoppa och grädde?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Korv Stroganoff är bra snabbmat när man har lite tid. Så idag var det det som serverades hos mig. Gick efter receptet i #6. Inga konstiga tillsatser om man bortser från dem som finns i korven och tomatpurén.
#9: Faktiskt inte. Jag tycker att det blev alldeles lagom. Det blir ju ungefär 5-6 dl sås på en stor korv.
Får testa men jag gör nog egen tomatsoppa då är inte så förtjust i burksoppor. Känns ändå som att det blir väldigt lös sås då i alla fall jag normalt gör på creme fraiche eller grädde och tomatpuré, om jag använder grädde tillsätter jag mjöl.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag strimlar korven och steker den i lite fett tillsammans med löken. Kryddar sen med paprikapulver och cayenne. Häller på matlagningsgrädde och Heinz chilisås. Serverar med ris.