Annons:
Etikettfågel
Läst 1693 ggr
Loucar
2009-06-24 16:53

Kyckling i dragonsås

4 portion

cirka 1 kilo kycklingfilé

smör

½ tesked salt

1 kryddmått peppar

saft av en halv citron

1 deciliter vatten

1 hönsbuljongtärning

½ matsked senap

2 kryddmått dragon

1½-2 deciliter grädde

1 tesked vetemjöl

Bryn filéerna tills de är klara. Salta och peppra. Ta upp filéerna och vispa ur pannan med citron och vatten, låt buljongtärningen smälta ner. Rör ner senap och dragon. Vispa ner grädden och vetemjölet som rörts ut i lite av grädden. Låt såsen sjuda 5 minuter. Skär köttet i sneda skivor som läggs i såsen som om de vore hela. Låt allt bli genomvarmt. Servera med sallad och bröd eller kokt ris.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
Honestyisdead
2009-06-25 14:51
#1

Låter gott Glad

Åsa S
2009-06-25 19:04
#2

Ska det inte vara 2 teskedar dragon, 2 kryddmått lär ju inte ge speciellt mycket dragonsmak. Jag har kollat liknande recept på nätet med och där står det ofta i recepten 1 -2 tesked dragon (till 500 gram kyckling kan jag tillägga och i receptet här var det ju 1 kilo).

Loucar
2009-06-26 02:52
#3

I det här receptet och då är det torkad dragon är det 2 kryddmått men det är ju fritt valt hur mycket man vill ha i av alla kryddor.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Upp till toppen
Annons: