Kyckling i dragonsås
4 portion
cirka 1 kilo kycklingfilé
smör
½ tesked salt
1 kryddmått peppar
saft av en halv citron
1 deciliter vatten
1 hönsbuljongtärning
½ matsked senap
2 kryddmått dragon
1½-2 deciliter grädde
1 tesked vetemjöl
Bryn filéerna tills de är klara. Salta och peppra. Ta upp filéerna och vispa ur pannan med citron och vatten, låt buljongtärningen smälta ner. Rör ner senap och dragon. Vispa ner grädden och vetemjölet som rörts ut i lite av grädden. Låt såsen sjuda 5 minuter. Skär köttet i sneda skivor som läggs i såsen som om de vore hela. Låt allt bli genomvarmt. Servera med sallad och bröd eller kokt ris.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Låter gott
Ska det inte vara 2 teskedar dragon, 2 kryddmått lär ju inte ge speciellt mycket dragonsmak. Jag har kollat liknande recept på nätet med och där står det ofta i recepten 1 -2 tesked dragon (till 500 gram kyckling kan jag tillägga och i receptet här var det ju 1 kilo).
I det här receptet och då är det torkad dragon är det 2 kryddmått men det är ju fritt valt hur mycket man vill ha i av alla kryddor.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång