Annons:
Etiketterfärskorv
Läst 3358 ggr
AnneN
2009-06-28 19:40

Ströbrödets funktion i färsrätter

I väldigt många recept med köttfärs, tex köttbullar, biffar, mm, så ska det enligt receptet vara ströbröd i det.

Varför? Vad har ströbrödet för funktion egentligen?

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Annons:
dolfen
2009-06-28 20:25
#1

Kanske den ger en viss konsistens!?

Jag läste att man kan byta ut ströbrödet mot kokt, kall potatis. Så kanske det även handlar lite om utfyllnad!?

AnneN
2009-06-28 21:11
#2

#1 okej, jag brukar aldrig använda ströbrödet även om det står i recepten, det är därför jag frågar. Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Solaika
2009-06-29 02:12
#3

Ströbrödet hjälper till att hålla ihop köttfärsen. Nu gör jag aldrig efter recept men har alltid ströbröd i för att få en stabil köttbulle eller vad det nu är jag ska göra för köttfärsrätt som ska hålla ihop. Jag har testat utan oxå.. det håller verkligen inte alls ihop lika bra. Man kan byta ut det mot ägg eller kokt potatis eller något annat man kan komma på som oxå binder.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

AnneN
2009-06-29 02:41
#4

#3 aha, ska jag göra tex köttbullar eller biffar så blandar jag alltid ägg i köttfärsen och tycker att de blir en bra konsistns och biffarna/köttbullarna faller inte isär.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Solaika
2009-06-29 11:08
#5

#4 Ja du ser, då behöver du ju inte ströbrödet :)

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Honestyisdead
2009-06-29 13:06
#6

Jag har både ägg och ströbröd som fått dra i mjölk.

Annons:
[Norum]
2009-06-29 16:53
#7

Jag använder aldrig ströbröd.. Jag har ägg istället. Fungerar hur bra som helst.

Men jag trodde att ströbrödet var för att dryga ut färsen, att det var nåt sen gammalt så att det blev mer färs i matkristider..

Solaika
2009-06-30 00:18
#8

#6 Mjölk?? Jag har vatten bara. O aldrig ägg.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Honestyisdead
2009-06-30 00:31
#9

Japp, mjölk :)

Solaika
2009-06-30 12:01
#10

Intressant, det har jag aldrig hört förut faktiskt.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

[Norum]
2009-06-30 13:06
#11

Om jag har väldigt mager färs brukar jag dutta i en skvätt grädde i smeten..

Anders 50
2009-07-01 19:56
#12

Mitt recept är som Hera:s. Plus lite grädde. Och alltid viltfärs + 1/3 fläskfärs.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

bubbelbubbel
2009-07-01 20:00
#13

jag har också mölk och ströbröd. blir alltid kanon :)

Annons:
Solaika
2009-07-01 21:03
#14

Nu måste jag ju testa med mjölk nästa gång.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Upp till toppen
Annons: