Färs & korv

Ströbrödets funktion i färsrätter

2009-06-28 19:40 #0 av: AnneN

I väldigt många recept med köttfärs, tex köttbullar, biffar, mm, så ska det enligt receptet vara ströbröd i det.

Varför? Vad har ströbrödet för funktion egentligen?

 

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-06-28 20:25 #1 av: dolfen

Kanske den ger en viss konsistens!?

 

Jag läste att man kan byta ut ströbrödet mot kokt, kall potatis. Så kanske det även handlar lite om utfyllnad!?

 

Anmäl
2009-06-28 21:11 #2 av: AnneN

#1 okej, jag brukar aldrig använda ströbrödet även om det står i recepten, det är därför jag frågar. Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-06-29 02:12 #3 av: Solaika

Ströbrödet hjälper till att hålla ihop köttfärsen. Nu gör jag aldrig efter recept men har alltid ströbröd i för att få en stabil köttbulle eller vad det nu är jag ska göra för köttfärsrätt som ska hålla ihop. Jag har testat utan oxå.. det håller verkligen inte alls ihop lika bra. Man kan byta ut det mot ägg eller kokt potatis eller något annat man kan komma på som oxå binder.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-06-29 02:41 #4 av: AnneN

#3 aha, ska jag göra tex köttbullar eller biffar så blandar jag alltid ägg i köttfärsen och tycker att de blir en bra konsistns och biffarna/köttbullarna faller inte isär.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-06-29 11:08 #5 av: Solaika

#4 Ja du ser, då behöver du ju inte ströbrödet :)

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-06-29 13:06 #6 av: Hera

Jag har både ägg och ströbröd som fått dra i mjölk.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-06-29 16:53 #7 av: [Norum]

Jag använder aldrig ströbröd.. Jag har ägg istället. Fungerar hur bra som helst.

Men jag trodde att ströbrödet var för att dryga ut färsen, att det var nåt sen gammalt så att det blev mer färs i matkristider..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-06-30 00:18 #8 av: Solaika

#6 Mjölk?? Jag har vatten bara. O aldrig ägg.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-06-30 00:31 #9 av: Hera

Japp, mjölk :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-06-30 12:01 #10 av: Solaika

Intressant, det har jag aldrig hört förut faktiskt.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-06-30 13:06 #11 av: [Norum]

Om jag har väldigt mager färs brukar jag dutta i en skvätt grädde i smeten..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-07-01 19:56 #12 av: Anders 50

Mitt recept är som Hera:s. Plus lite grädde. Och alltid viltfärs + 1/3 fläskfärs.

 

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2009-07-01 20:00 #13 av: bubbelbubbel

jag har också mölk och ströbröd. blir alltid kanon :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.