Lapskojs
Ingredienser
12 potatisar , färre om de är stora
1 burk salta biten , kött och spad
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
1 matsked smör
Skala potatisen och skär i tärningar.
Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk.
Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du tycker att det blir för lite vätska efter att potatisen har kokat en stund.
Ta bort kryddorna.
Lägg i en smörklick.
Mosa potatisen och köttet.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Serveras med rödbetor och salt- eller ättiksgurka.
// Ulrika
Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!
Visst är det gott? Vad länge sen jag åt det. Måste göra det nån dag. Mums!
Lapskojs är ju väldigt gott, håller med Skruttis måste göra denna rätt någon dag
Åh det är så gott En riktig mormorsrätt.
/Sanna
medarbetare på Nattsudd och TV
Åh lapskojs! Har tänkt länge nu att jag måste göra detta, inte ätit sen jag bodde hemma, det är ju sååå gott!
#0 Finns Salta biten i vanliga mataffärer? Har aldrig sett det
/Sanna
medarbetare på Nattsudd och TV
Jag gör alltid Lapskojs av resterna från Kallopsen
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Vad är det här salta biten mer exakt? Jag har ju som sagt bara ätit detta när mamma gjort.. =P Noll koll! Får nog fråga henne också…
#7 Det är benfritt, rimmat nötkött i salt spad, enligt vad det står på etiketten iaf.
/Sanna
medarbetare på Nattsudd och TV
#8 Aha! :) Hur köper man det? Hur är et förpackat alltså… Har aldrig tänkt på var det kommer ifrån haha, bara att det är gott som sjutton! ;P Måste introducera detta norrländska fenomen för min sörlänning till sambo! Haha. Han har gått miste om något…
#8 KONSERVER
#10 Okej