Annons:
Etikettmatprat
Läst 4691 ggr
Maria
2009-07-17 23:56

Retromat

Har ni någon mat som ni kommer ihåg från "förr". Nu är vi ju alla olika åldrar men det skulle vara kul att höra vad ni ser som "gammaldags populärmat".

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
Åsa S
2009-07-18 00:06
#1

Flygande Jakob

Fondue

Gratinerad kassler med ananas på

Pölsa

Lappskojs

Maria
2009-07-18 00:10
#2

#1 Flygande Jakob har de börjat servera på lunchrestaurangen på jobbet och det är jättepopulärt. Alla blir nostalgiska.

För min del så är det kassler med champinjonsstuvning.

Rostbiff med potatissallad. Sådan där krämig sallad man köper färdig.

Glace a four

Päronhalvor i ugnen med smält after eight.

Jag kommer säkert att komma på fler maträtter.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loucar
2009-07-18 00:58
#3

Peach Melba

Plankstek

Räkcoktail

Paella

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Strumpa
2009-07-18 16:34
#4

Dillkött, pepparrotskött och lappskojs.

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Kramis65
2009-07-18 22:34
#5

Palt med fläsk och vitsås, Köttsoppa med klimp makaronipudding, kalops, pepparrotskött

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

[Norum]
2009-07-18 23:59
#6

Elefantöra minns jag. Glad

Annons:
Strumpa
2009-07-19 00:03
#7

#6 Det låter spännande, vad är det? Flört

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

[Norum]
2009-07-19 00:09
#8

Det åt man jämt på restaurang förr. Det är en lövbiff dom har bultat ut till samma storlek som ett elefantöra. Superstort, alltså. Glad

Till pommes frites och vitlök eller persiljesmör. Och ett glas kallt öl. Minns att jag tycket det var underbart gott. Måste ha varit på slutet av 70-talet.

Strumpa
2009-07-19 00:21
#9

#8 Haha okej Glad Det är ju jättegott Skrattande Dom där små "korvarna" med smaksatt smör håller än, de är också lite retro tycker jag.

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

[Norum]
2009-07-19 10:06
#10

*9 Visst är dom retro! Glad

Var det inte nån filé man åt med "black and white" sås också? Filé mignon kanske.? Minns inte riktigt.

Loucar
2009-07-19 10:25
#11

Vill minnas att den heter Filé black and white sedan har vi ju filé oscar, wallenbergare, marängswiss, fyllda petit chouxer.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

chinerunner
2009-07-19 11:29
[Asta]
2009-07-19 13:13
#13

Elefantöra minns jag också. Det tävlades nästan om att ha störst på restaurangerna.

Pepparstek är också en gammal retrorätt, även om jag fortfarande älskar pepparstek.

Klappgröt, eller vispegröt som jag är uppväxt med att det heter (mamma är från Finland), längtar jag efter att göra nu när de röda vinbären börjar mogna.

Söndagsmiddag, med stek och sås och potatis. Och gelé och ättiksinlagd gurka.

Annons:
Strumpa
2009-07-19 13:27
#14

Kokt fisk med skirat smör, hackat ägg och potatis glömde jag skriva.

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

[Norum]
2009-07-19 14:00
#15

*13 För visst är Elefantöra borta nu? Minns inte när jag såg det på en meny sist..

*5 Paltbröd har jag lärt min gubbe att äta! Jag kommer ju från Jämtland så jag har det i mig sen barnsben, men som den smålänning Anders är hade han aldrig ätit det innan jag flyttade ner. Vi åt det senast i förra veckan. Kanongott!

Maria
2009-07-19 22:52
#16

Elefantöra hade jag glömt. Nu blir jag alldeles nostalgisk.

Minns ett ställe i Göteborg med världens mest gigantiska elefantöra. Som en pizza som hänger utanför tallriken. Alla tillbehör som pommes frites, sås och sallad låg ovanpå…

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

[Asta]
2009-07-19 23:02
#17

Nej -jag har inte sett elefantöra någonstans.

Kramis65
2009-07-20 00:43
#18

2 fjällade sikfiléer med skinn
1 deciliter salt
2 deciliter socker
krossad svartpeppar
dill
1 deciliter gräddfil
0,5 deciliter hackad gul lök

Blanda salt, socker och svartpeppar. Grava sikfiléerna i blandningen i ett dygn. När ett dygn gått, ta bort alla överflödiga kryddor. Blanda gräddfil, lök, skuren dill och peppar. Skär sikfiléerna i tunna skivor, avlägsna skinnen och lägg sikskivorna i gräddfilsblandningen.

Heter i Finland nått med Björk

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Honestyisdead
2009-07-20 15:05
#19

Kalops :)

Loucar
2009-07-21 23:48
#20

Hawaiigryta var nåt med kassler som jag minns att man åt.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
SaraC
2009-07-24 14:40
#21

Elefantöra finns det här, brukar äta det ibland och hade ingen aning om att det inte "fanns" längre. Men vi är väl kanske lite efter här på landet Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

[Norum]
2009-07-24 15:20
#22

Finns det kvar?? Vad kul.. :-) Vart bor du, hur långt har jag från Småland? Vill ha!

SaraC
2009-07-24 15:38
#23

#22 Borlänge, Dalarna - så en duktig bit från Småland tyvärr Glad

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

[Norum]
2009-07-24 23:39
#24

*23 Åker förbi i september… Glad Kan bli ett matstopp där..

SaraC
2009-07-24 23:57
#25

#24 Finns på pizzeria Valentino i Forssa, säkert på andra ställen med Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

[Norum]
2009-07-25 00:00
#26

*25 Hm… lutar åt att det blir en matpaus. Glad

Mamadragon
2009-07-28 16:33
#27

Min mormor brukade laga mat åt mig efter skolan. Och det bästa jag visste var när hon kokt köttkorv, bruna bönor och potatismos. Låter kanske som ett konstig kombo, men ACK så gott.

Och vinbärskräm till efterrätt Tungan ute

Hmm, tror jag drar till mataffären…

Tar livet med en klackspark...NÄR jag orkar sparka överhuvudtaget vill säga...

"Aliquando et insanire iucundum est"

Annons:
Bergspuman
2009-11-30 16:21
#28

När jag var liten fick jag kokta makaroner och falukorv i en speciell pyts. Urgott i sin enkelhet. Och farmor gjorde både blåbärssoppa med klimp och kräm på torkad frukt, som vi fick med helmjölk, mmm. Filbunken som jag fick som 9-åring i Hälsingland var däremot ingen höjdare… brrr …

Upp till toppen
Annons: