Räkröra
Eftersom jag ledsnat på den räksallad som finns i affären alla dessa röror som finns smakar underligt tycker jag så provade jag att göra en egen räkröra som blev god.
Skala ½ kilo räkor, blanda ihop majonäs, lite gräddfil, hackad dill, 1 tärnad mellanstor tomat utan innanmätet, 1 hackat ägg och cayennepeppar efter smak.
Mängden majonäs, gräddfil o dill får man blanda i efter egen smak.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Låter mumsigt.
Jag gör alltid egen röra för som du säger smakar de färdiga i affärerna konstigt. Illa till och med *ryser*
Röd lök är vansinnigt gott att ha i eller purjolök
Ja det där lät riktigt mumsigt - ska jag prova nästa gång
Att peta i lite purjo eller rödlök i geggan jag gjorde ovan skulle nog va helt okej, det ska jag prova nästa gång.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Nånting annat som också är vansinnigt gott är ju att lägga skalade räkor på bröd (typ en liten toast eller minibaguette) med guaccamole på!
Guacamole är gott till många saker doppa nachochips i till exempel.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag måste ha i sparris i min räkröra.
Sparris o räkor är gott men inte i såna här röror. Däremot säger jag inte nej till en Filé oscar med bearnaise, sparris och räkor det är gott.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#8 Jag tycker det är gott. Jag finhackar sparrisen, blandar med majonäs, grädde, lite grillkrydda, dill och purjo. Det är najs
Får prova den men utan grädde min mage skulle få spatt om jag gav den både majonäs och grädde på en gång.
Använder du burksparris eller färsk?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
*10 Går burksparris att äta?! Har provat en gång och tog en tugga, sen slängde jag resten blä. Vattning och trådig och överkokt nej, fy vale
#11 Vit sparris på burk är ju mumsfilibabba!
Är inte den lika vattning som den gröna då?
Det är vit sparris på burk jag använder. Jag låter den rinna av, annars blir det väldigt vattnigt
Ok, då ska jag testa. Har bara provat den gröna och den tycker jag inte ens är människoföda faktiskt.
Själv äter jag bara den med långa sparrisar om de är på burk/glas övriga smakar urk. Färska sparrisar kan man smaska länge på gärna doppa i lite hollandaise också.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Älskar färsk sparris.. Synd att den är så dyr, särskilt den vita. Tänk om man hade tålamod att odla själv! Mums!
Min mamma har börjat odla sån hon är inne på andra året nu och får då skörda litegrann så än har jag inte fått smaka men nästa år så.
Jag tycker priset brukar vara okej på torget i alla fall men jag köper ju mest den gröna för den fina färgens skull då.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Sparris tar flera år att odla och sen ska det kupas. Massa jobb! Och gott.