För-& smårätter & tillbehör

Räkröra

2009-07-20 15:35 #0 av: Loucar

Eftersom jag ledsnat på den räksallad som finns i affären alla dessa röror som finns smakar underligt tycker jag så provade jag att göra en egen räkröra som blev god.

Skala ½ kilo räkor, blanda ihop majonäs, lite gräddfil, hackad dill, 1 tärnad mellanstor tomat utan innanmätet, 1 hackat ägg och cayennepeppar efter smak.

Mängden majonäs, gräddfil o dill får man blanda i efter egen smak.

 

Anmäl
2009-07-20 23:31 #1 av: [Norum]

Låter mumsigt. Glad 

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-08-04 13:49 #2 av: DEMNJA

Jag gör alltid egen röra för som du säger smakar de färdiga i affärerna konstigt. Illa till och med *ryser*

Röd lök är vansinnigt gott att ha i eller purjolök Glad

Anmäl
2009-08-04 16:44 #3 av: mandymoo

Ja det där lät riktigt mumsigt - ska jag prova nästa gång

Anmäl
2009-08-04 17:01 #4 av: Loucar

Att peta i lite purjo eller rödlök i geggan jag gjorde ovan skulle nog va helt okej, det ska jag prova nästa gång.

 

Anmäl
2009-08-04 17:25 #5 av: DEMNJA

Nånting annat som också är vansinnigt gott är ju att lägga skalade räkor på bröd (typ en liten toast eller minibaguette) med guaccamole på! Glad

Anmäl
2009-08-04 17:34 #6 av: Loucar

Guacamole är gott till många saker doppa nachochips i till exempel.

Anmäl
2009-08-04 17:42 #7 av: Hera

Jag måste ha i sparris i min räkröra.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-08-04 18:11 #8 av: Loucar

Sparris o räkor är gott men inte i såna här röror. Däremot säger jag inte nej till en Filé oscar med bearnaise, sparris och räkor det är gott.

Anmäl
2009-08-04 18:18 #9 av: Hera

#8 Jag tycker det är gott. Jag finhackar sparrisen, blandar med majonäs, grädde, lite grillkrydda, dill och purjo. Det är najs Flört

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-08-04 18:19 #10 av: Loucar

Får prova den men utan grädde min mage skulle få spatt om jag gav den både majonäs och grädde på en gång.

Använder du burksparris eller färsk?

Anmäl
2009-08-04 18:36 #11 av: [Norum]

*10 Går burksparris att äta?! Har provat en gång och tog en tugga, sen slängde jag resten blä. Vattning och trådig och överkokt nej, fy vale Rynkar på näsan

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-08-04 18:47 #12 av: DEMNJA

#11 Vit sparris på burk är ju mumsfilibabba!

Anmäl
2009-08-04 18:56 #13 av: [Norum]

Är inte den lika vattning som den gröna då?

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-08-04 19:09 #14 av: Hera

Det är vit sparris på burk jag använder. Jag låter den rinna av, annars blir det väldigt vattnigt Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-08-04 19:11 #15 av: [Norum]

Ok, då ska jag testa. Har bara provat den gröna och den tycker jag inte ens är människoföda faktiskt.

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-08-04 21:24 #16 av: Loucar

Själv äter jag bara den med långa sparrisar om de är på burk/glas övriga smakar urk. Färska sparrisar kan man smaska länge på gärna doppa i lite hollandaise också.

Anmäl
2009-08-04 21:29 #17 av: [Norum]

Älskar färsk sparris.. Synd att den är så dyr, särskilt den vita. Tänk om man hade tålamod att odla själv! Mums!

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-08-04 21:33 #18 av: Loucar

Min mamma har börjat odla sån hon är inne på andra året nu och får då skörda litegrann så än har jag inte fått smaka men nästa år så.

Jag tycker priset brukar vara okej på torget i alla fall men jag köper ju mest den gröna för den fina färgens skull då.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.