Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 7294 ggr
Kramis65
2009-08-12 00:28

Perfekt Oxfile!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Recept
(4 personer)
4 tournedos (á 150 gram)
Salt och peppar
Stektermometer

Receptet är tänkt att beskriva hur man kan förbereda köttet inför en middag man kan förbereda det flera timmar (eller dagen före) före middagen. Fördelen med detta är att man slipper stå i stekos när gästerna har kommit. En annan fördel är att man inte behöver känna sig stressad, man kan låta tillagningen ta lite längre tid på sig, vilket ger ett bättre resultat.

Förberedelser
Torka av köttbitarna med hushållspapper eller en kökshandduk, salta och peppra köttet samt stek det runt om på hög temperatur. Köttet skall inte stekas färdigt, så fort en sida har fått stekyta är det dags att steka nästa sida. Kyl snabbt ner köttet genom att lägga det i en plastpåse och lägga in den i kylen.

Strax innan middagen
Tag fram köttet någon timme innan tillagning så att det blir rumstempererat och sätt ugnen på 150 grader, lägg upp köttet på en plåt och stick in termometern i en av köttbitarna. Sätt termometern på 55 grader och sätt in köttet cirka 20 minuter innan det skall serveras. När köttets innertemperatur är 55 grader har man det perfekta köttet det är saftigt och mört.

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Annons:
AnneN
2009-08-12 00:43
#1

Vad är tournedos? Aldrig hört det ordet förr

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Loucar
2009-08-12 01:24
#2

Tournedos är tjocka bitar av mittbiten på oxfilén

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

[Norum]
2009-08-12 01:33
#3

Mmm så gott…

Hovgarden
2010-01-22 13:55
#4

dreggel…

/Katja

~Stuteri Hovgården~  Löthaders travhästavel

Agrotekniker vid Biologiska Yrkeshögskolan

Loucar
2010-01-22 14:13
#5

Eftersom det är fredag och oxfilé säkert kommer dukas upp hos några så slänger jag in ett litet vintips.

Till en oxfile provencale fungerar dessa viner bra.

Morlelino di Scansano

Brown Brothers

[

](http://vin.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=8b15afc3-07ee-42aa-9af5-d0fdb047f12e&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup)

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Upp till toppen
Annons: