Annons:
Etikettermjölmatgrynris
Läst 6461 ggr
sissie
2009-08-05 00:22

Gotlandspannkaka/Saffranspannkaka

Eller som en del kallar den: Saffranspannkaka

8-10 portioner

· 1 ½ deciliter rundkornigt grötris
· 8 deciliter mjölk
· 2 deciliter vispgrädde
· 2 kryddmått salt
· 1 matsked smör
· 1 ½ deciliter hackad sötmandel
· ½ gram saffran
· 4 stora ägg
· 3 matskedar strösocker
· Smör till formen

**Sätt ungnen på 200 grader
**
Lägg riset i en stor kastrull med mjölk, grädde, salt och smör. Låt allt koka upp under omrörning. Låt det sedan småkoka under lock på svag värme cirka 40 minuter. Rör om då och då.

Låt gröten svalna. Om gröten känns stabbig och tjock så tillsätt lite mer mjölk.

Blanda ner den hackade mandeln, saffran, ägg och socker i gröten.

Smöra en rund eller oval form som rymmer minst 2 liter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ungefär 30-35 minuter.

Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Alternativ sylt är boysenbärssylt eller hallon/björnbärssylt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Kramis65
2009-08-05 19:16
#1

Den är god den!

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

[Asta]
2009-08-05 21:25
#2

Saffranspannkaka är jättegott. Brukar göra det då och då. Lärde känna den när jag bodde på Gotland.

[Norum]
2009-08-05 22:53
#3

Det här ska jag testa till helgen helt klart!

sissie
2009-08-06 01:00
#4

Gör extra mycket för det brukar ta slut!Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

[Norum]
2009-08-06 11:58
#5

Det ska jag göra haha

Upp till toppen
Annons: