Mjölmat, gryn & ris

Gotlandspannkaka/Saffranspannkaka

2009-08-05 00:22 #0 av: sissie

Eller som en del kallar den: Saffranspannkaka

8-10 portioner

· 1 ½ deciliter rundkornigt grötris
· 8 deciliter mjölk
· 2 deciliter vispgrädde
· 2 kryddmått salt
· 1 matsked smör
· 1 ½ deciliter hackad sötmandel
· ½ gram saffran
· 4 stora ägg
· 3 matskedar strösocker
· Smör till formen

Sätt ungnen på 200 grader

Lägg riset i en stor kastrull med mjölk, grädde, salt och smör. Låt allt koka upp under omrörning. Låt det sedan småkoka under lock på svag värme cirka 40 minuter. Rör om då och då.

Låt gröten svalna. Om gröten känns stabbig och tjock så tillsätt lite mer mjölk.

Blanda ner den hackade mandeln, saffran, ägg och socker i gröten.

Smöra en rund eller oval form som rymmer minst 2 liter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ungefär 30-35 minuter.

Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Alternativ sylt är boysenbärssylt eller hallon/björnbärssylt.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-08-05 19:16 #1 av: Kramis65

Den är god den!

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Anmäl
2009-08-05 21:25 #2 av: [Asta]

Saffranspannkaka är jättegott. Brukar göra det då och då. Lärde känna den när jag bodde på Gotland.

Anmäl
2009-08-05 22:53 #3 av: [Norum]

Det här ska jag testa till helgen helt klart!

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-08-06 01:00 #4 av: sissie

Gör extra mycket för det brukar ta slut!Glad

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-08-06 11:58 #5 av: [Norum]

Det ska jag göra haha

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.