Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 1778 ggr
Kramis65
2009-08-14 01:22

Smördegsinbakad fläsk- eller oxfilé

Det här behövs för cirka 4 portioner:
cirka 800 gram filé
1 stycken fyrkantig färdigkavlad smördegsplatta
cirka 2 hekto bayonneskinka i skivor
1 stor burk champinjoner
1 stor gul lök
1 stor knippe persilja
1 matsked färsk eller torkad dragon
2 vitlöksklyftor
1 matsked färsk eller torkad körvel
3 deciliter vispgrädde
1 ägg
salt svartpeppar smör eller margarin till stekning
Gör så här: 1. Bryn filén väl runt om i en stekpanna, och krydda den med salt och peppar.2. Lägg ut smördegsplattan på en bakpappersklädd plåt. Lägg ut skinkan över mitten lite omlott så att de täcker.3. Gör röran: bryn löken och vitlöken i en stekpanna och tillsätt champinjonerna och låt bryna en stund, tillsätt sedan de finhackade eller torkade örtkryddorna, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan grädden och låt puttra på svag värme under omrörning tills det blir som en tjock röra. Smaka av och krydda mer vid behov. Låt svalna och lägg sedan ut röran över bayonneskinkan så jämt som möjligt.
4. Lägg sedan på filén på röran. Pensla kanterna på smördegsplattan med uppvispat ägg och rulla ihop med skarven nedåt.5. Vill man kan man dekorera med smördeg, t ex blad och blommor som läggs på smördegsrullen med lite ägg påpenslat som "klister".6. Pensla sedan hela rullen med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 175-200 grader. Det tar cirka 20-30 minuter, den är klar när smördeg har fått fin färg.
7. Skivas sedan upp och serveras med t ex rödvinsås och en god sallad. Smaklig måltid!

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Annons:
DesK
2009-09-19 14:38
#1

Tackar för ett jättefint recept  Glad

Får bli nästa söndags mat

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: