inläggning för plommon
Jag har ju då ett gammalt plommonträd som i år ger väldigt mycket frukt. Det är sorten Victoria. Jag har funnit endast ett recept i en kokbok på inlagda plommon i konjak men jag efterlyser fler recept på inläggningar. Jag äter ytterst lite frukt pga kosten men några slinker ner och det vore toppen att kunna lägga in och ge bort om inte annat. Liksom syndatt det ska förfaras.
Så har ni några recept hemma?
Min mamma brukar göra mjuk sockerkaka som hon har i lite större lägre runda formar o så lägger hon halverade plommon överst jättegott med vaniljsås till o går utmärkt o frysa o ta fram vid behov.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
romtopf kan du väl göra på plommon även om det kanske blir godast med fler frukter i…
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
sockerkaka ja dte var inte så dumt- och romtopf har jag aldrig hört talas om, vad är det?
Romtopf
4 viktoriaplommon
2 äpplen
2 päron
3 persikor
1 ananas
12 körsbär
mörk rom
Skala äpplen och päron, kärna ur och skär i bitar. Kärna även ur plommon och persikor och skär även de i bitar. Skala ananasen och skär i mindre bitar. Körsbären läggs som de är hela i en stor burk tillsammans med övrig frukt fyll över frukten med rom.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
tack! men vad används den till eller äts det bara som det är?
Man äter den med glass eller grädde…..den blir bättre ju längre den står undrar om det beror på spriten…perfekt present oxå men då måste den ha stått ett tag först
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
det blir som med bålen- man ska äta frukten för där finns all sprit
nu har du fattat
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
*Sluddrar* - vasani? frukten i bålen? näe den åt jag upp *hick*
haha jag ska se om jag har några mer recept på inläggningar i mina äldre kokböcker
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ingen inläggning men detta kan du ju smaska på vid tillfälle…
Chokladdoppade madeiraplommon
8 plommon
4 msk madeira
75 g mörk choklad
40 g vit choklad
Dela plommonen på mitten och ha over en halv matsked Madeira på varje plommonhalvas köttsida. Smält den mörka chokladen över vattenbad och doppa sedan plommonens skalsida i chokladen, låt sedan chokladen stelna. Smält den vita chokladen och lägg plommonen på bakplåtspapper. Ta sedan en gaffel och lyft på vit choklad som ringlas över plommonen och lägg upp 4 plommonhalvor på varje fat. Servera grädde eller glass till.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Plommonkompott 2hg toppsocker, 1½ liter plommon, 1½ dcl. vatten 2 msk. socker.
Salladsplommon till varjre kg plommon ½ liter inläggningsättika, 4.6 hg socker 2 bitar kanel, 1 bit ingefära, 10-12 nejlikor (1 bit lagerblad)
Här kommer receptet på världens enklaste och godaste plommonkakaGår åt i ett naffs här hemma.
Detta behövs: ugnen 175 grader 35-45 minuter
10 mogna medelstora plommon ,100g smältsmör/margarin, 3 medelstora ägg +2,5dl socker,2 dl vetemjöl (inget bakpulver) lite florsocker att pudra över när kakan kallnat.
Kärna ur och dela plommonen i fjärde delar. Smörj en form jag brukar ta en med löstagbar kant bröa den. Lägg ut plommonen i formen i ett mönster eller huller om buller.Smält smör/margarin och låt det svalna.Vispa socker och ägg poröst ju längre man vispar desto godare blir kakan.Blanda i vetemjölet och häll till sist i det avsvalnade smöret/margarinet.Häll smeten över plommonen och ställ in i ugnen i 175 graders värme i i ca 35-45 minuter. låt den svalna och sikta över lite florsocker. Den är försvinnande gooood.
jag tackar och bockar för de fina recepten
Hittade ett recept på syltade plommon i Allers
2 stora el 4 små urkärnade plommon
lag
2 dl vatten
1d socker
4-5 katrinplommon
1 stjärnanis
1 nypa vaniljsocker
Koka upp lagen i en kastrull. lägg i plommon och sjud på medelvärme i 10 min. Ta av kastrullen från värmen, täck med lock o låt svalna helt. Ta upp plommonen och stjärnanisen, häll över lagen i matberedaren och kör runt till en slät sås. Servera plommonen med såsen, rosmarincrackers/salta kex och magorost
Magorost är en blandning av mascarpone o gorgonzola.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#14 kan rekommendera allers denna vecka mkt plommon där
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
ah ska köpa den då och det passar ju bra när man ska hem till sin gamla mamma också
Precis mkt korsord är det ska läsa den lite senare o berätta så du inte köper grisen i säcken
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det går ju bra att frysa plommon också att använda till sylter ,pajer kräm m.m. gott till vintern
Korseett det var bara 2 recept o sånt du fått härinne redan så om du inte prompt vill ska du nog inte köpa tidningen
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
haha köpte tidningen iallafall och såg det men mamma blev glad att få nåt att läsa