Annons:
Etiketterrådtips
Läst 6280 ggr
AnneN
8/26/09, 11:15 AM

Hur används arrowrot?

Hittade en burk med arrowrot i kryddskåpet då jag rensade där. Men jag har ingen aning om vad det är om hur det används.

Någon som vet?

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Annons:
Loucar
8/26/09, 11:20 AM
#1

En lukt- och smakfri rot som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrowrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

AnneN
8/26/09, 11:40 AM
#2

#1 Tack för förklaringen Glad Hade kunnat bli riktigt tokigt om jag bara testat använda den som en vanlig krydda Skrattande

Men man behöver inte använda så mycket av denna som av tex vetemjöl vid redning?

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Loucar
8/26/09, 11:51 AM
#3

1 msk till redning av 1 lit soppa, 1-2 tsk till 2-3 dl sås.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

AnneN
8/26/09, 11:52 AM
#4

#3 okej tack Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Upp till toppen
Annons: