Råd & tips

Hur används arrowrot?

2009-08-26 11:15 #0 av: AnneN

Hittade en burk med arrowrot i kryddskåpet då jag rensade där. Men jag har ingen aning om vad det är om hur det används.

Någon som vet?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-08-26 11:20 #1 av: Loucar

En lukt- och smakfri rot som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrowrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga.

Anmäl
2009-08-26 11:40 #2 av: AnneN

#1 Tack för förklaringen Glad Hade kunnat bli riktigt tokigt om jag bara testat använda den som en vanlig krydda Skrattande

Men man behöver inte använda så mycket av denna som av tex vetemjöl vid redning?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-08-26 11:51 #3 av: Loucar

1 msk till redning av 1 lit soppa, 1-2 tsk till 2-3 dl sås.

Anmäl
2009-08-26 11:52 #4 av: AnneN

#3 okej tack Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.