Bami Goreng
4 personer
150 gram äggnudlar
2 salladslökar
150 gram kinakål
1-2 röda chilifrukter
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (cirka 25 gram)
150 gram kycklingfilé
150 gram fläskfilé
2 matskedar olja
1 burk böngroddar
100 gram räkor utan skal
1 tesked salt
1 tesked socker
2 matskedar soja
Koka äggnudlarna enligt anvisning och låt dessa rinna av.Skölj och strimla salladslök och kinakål. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Strimla köttet.Hetta upp hälften av oljan i en wok. Stek äggnudlarna knapriga. Ta upp och lägg på ett fat. Fräs köttet i resten av olja, tillsätt chili, vitlök och ingefära. Låt böngroddarna rinna av och tillsätt sedan dom och övriga grönsaker i woken och fräs under omrörning. Ta upp o lägg på fat. Fräs räkorna och krykka med salt socker och soja.Blanda allt i woken och låt det bli varmt. Garnera med korianderblad.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det låter jättegott. Måste prova detta vid tillfälle.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.