Mjölmat, gryn & ris

Bami Goreng

2009-09-11 09:41 #0 av: Loucar

4 personer

150 gram äggnudlar

2 salladslökar

150 gram kinakål

1-2 röda chilifrukter

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 bit ingefära (cirka 25 gram)

150 gram kycklingfilé

150 gram fläskfilé

2 matskedar olja

1 burk böngroddar

100 gram räkor utan skal

1 tesked salt

1 tesked socker

2 matskedar soja

Koka äggnudlarna enligt anvisning och låt dessa rinna av.Skölj och strimla salladslök och kinakål. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Strimla köttet.Hetta upp hälften av oljan i en wok. Stek äggnudlarna knapriga. Ta upp och lägg på ett fat. Fräs köttet i resten av olja, tillsätt chili, vitlök och ingefära. Låt böngroddarna rinna av och tillsätt sedan dom och övriga grönsaker i woken och fräs under omrörning. Ta upp o lägg på fat. Fräs räkorna och krykka med salt socker och soja.Blanda allt i woken och låt det bli varmt. Garnera med korianderblad.

Anmäl
2009-09-11 10:56 #1 av: Maria

Det låter jättegott. Måste prova detta vid tillfälle.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.