Sheperd´s pie på svamp
Hittade ett recept på en annorlunda Sheperds pie i Allers som kan passa bra nu när det är svamptider.
4 personer
500 gram blandsvamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
2 matskedar tomatpuré
½ tesked paprikapulver
1 matsked worcestersås
salt och peppar
Potatismos
cirka 10 potatisar
3 matskedar smör
salt och vitpeppar
en nypa riven muskot
2 äggulor
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av en stund. Pressa potatisen och rör i smöret. Smaka av med salt, peppar och lite muskot. Låt svalna en stund. Rör ner äggulorna. Ställ moset åt sidan så länge.
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa svampen. Skala och hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs löken och vitlöken i 2-3 minuter. Tillsätt svampen och låt den brynas 3-4 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och fortsätt stekningen några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg svampfräset i en stor eldfast form eller fördela i fyra portionsformar. Täck med potatismos och släta till ytan.
Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Suveränt
Går det lika bra att "plocka" svampen i grönsaksdisken?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det går säkert jättebra DesK. Jag var ute igår o hitta både höstkantareller, vanliga gula kantareller och 3 stora blomkålsvampar.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Åh, jag blir avis, men jag håller mig till grönsaksdisken
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.