Rödbetsbiffar med svampsås
Nu är det ju dags för betor och rotfrukter då kan detta recept vara värt att pröva.
4 person cirka 45 minuter
1 knippa färska rödbetor
300 gram kokt potatis
1 gul lök
½ deciliter soltorkade tomater
2 ägg
2 teskedar fransk ljus senap
2 matskedar kapris
salt och peppar
olja till stekning
Tillbehör:
500 gram potatis
olja till stekning
salt och peppar
200 gram haricot verts
Sås:
150 gram svamp (trattkantareller)
smör till stekning
1 matsked hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 deciliter grädde
salt och peppar
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och riv rödbetorna och potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Lägg det i en bunke. Riv lök och hacka de soltorkade tomaterna. Blanda alltsammans med ägg, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar.
Skala potatisen och skiva den. Hetta upp olja i en stekpanna och råstek den tills den får färg. Krydda.
Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten.
Fräs svampen i en klick smör några minuter. Hacka lök och vitlök och låt fräsa med någon minut. Häll på grädde och låt den koka in några minuter. Krydda.
Stek biffarna på medelvärme i lite olja cirka 2 minuter på var sida.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Oj! Det här låter jättegott, ,måste prova snart. Tack för det goda receptet
Tror du att jag kan ta matlagningsgrädde?
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
Inga problem blir lika gott.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Å så ser jag att det står trattkantareller jag har massor av gula kantareller i frysen men inga trattisar, kan jag ta de gula.
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
Det är bara att ta vilken svamp man vill, det går utmärkt med gula kantareller till.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Tack, då ska jag göra detta imorgon lördag. Idag ska husets husse laga mat. Då blir det en köttbit, ganska tråkigt så jag gör salladen till.
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet