Matprat

Frysa persilja

2009-10-18 14:02 #0 av: [Norum]

Jag har precis tagit in årets sista skörd av persilja och ska frysa den. Jag brukar skölja den och sen frysa den som den är. Är det nån som gör på ett annat sätt och den fortfarande ser fräsch ut när ni tar fram den?

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-10-18 14:43 #1 av: Loucar

Jag brukar göra som du men hacka den innan jag fryser den. Jag använder ju persiljan mest i såser, grytor eller omeletter så mitt knep är väl att ha på den precis innan servering för att den ska se fräsch ut.

Anmäl
2009-10-18 15:12 #2 av: [Norum]

Då gör vi lika då, fast jag hackar den inte. Men det kanske blir bäst om man gör så?

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-10-18 15:37 #3 av: DesK

Jag frysen persiljan som den är, men ser till att den är riktigt torr innan jag lägger den i påsar. Då är det lätt att ta fram så mycket man vill ha åt gången  Glad Ibland gör jag pesto med persilja, det blir också gott.

Anmäl
2009-10-18 15:45 #4 av: Loucar

Finns nog inget rätt eller fel när det gäller att hacka först eller inte att jag gör så är för att det går snabbt att bara ta fram ur frysen och strö på.

Anmäl
2009-10-18 17:23 #5 av: dolfen

#0 - Kanske passa på att göra persilade!?

 

Anmäl
2009-10-18 17:34 #6 av: Loucar

Inlagd gurka till älgsteken kanske kan vara nåt också då går det åt en del persilja.

Anmäl
2009-10-18 18:13 #7 av: MonisN

På den tiden mina föräldrar hade trädgård, fick jag alltid mycket persilja. Jag hackade den i matberedaren och frös in i plastlådor. Perfekt att kunna ta så mycket man behöver utan att hacka den när man ska ha denTungan ute Nu får jag köpa färdighackad från frysdiskenGråter

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-10-18 19:36 #8 av: [Norum]

#7 Persilja kan du ju odla i en hink/kruka/bytta eller vad du vill använda på en balkong..

Ska hacka denna omgång och se om det blir nån skillnad.

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-10-18 20:01 #9 av: MonisN

#8 Jo, jag vet! Jag har också trädgård, men det blir liksom aldrig av för allt jag sätter dörGråter Barrväxter verkar vara det enda som vill sig hos migObestämd

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-10-18 20:25 #10 av: Maria

#9 I år så hade jag persiljan i en gammal trälåda. Helt perfekt.

Jag brukar faktiskt köpa småplantor i en rektangulär låda som man bryter isär i lämpliga plantor.

Allra godast är bladpersilja tycker jag för det är mycket mer smak i den.

Jag hackar den också innan jag fryser. Det är ren lathet, för då är jobbet så att säga redan gjort när man sedan tar fram den.

/Maria

 

Anmäl
2009-10-18 20:30 #11 av: Loucar

Håller med bumbleboo om bladpersiljan första gången jag provade hade jag lite svårt för smaken men det var bara ovana.

Nu föredrar jag den före den krusiga som vi är vana vid från trädgårdslandet.

Anmäl
2009-10-18 20:32 #12 av: MonisN

#10 Egentligen är det nog ren lathet och glömska att jag aldrig planterar den i krukor. Vi är ofta bortresta flera veckor på semestern, så det är problem med vattningen också. Men nästa år kanske jag gör detSkrattande 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.