Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 1990 ggr
Emaljoh4
2009-10-15 17:03

Fetaostlax

Är det någon här som har ätit fetaostlax? Skrattande

Det är nog en av mina nya favoriträtter!

Här kommer ett recept för de som vill laga det. Väldigt enkelt! Glad

600 gram filé av lax,
röding eller regnbågslax
100 gram fetaost
1 kryddmått vitpeppar
1 deciliter lätt crème fraiche

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 225 grader.

2 Lägg laxen i ugnsfast form. Mosa fetaosten, rör ner crème fraiche, peppra. Bred på laxen.
3 Stek fisken i ugnen i 10-15 minuter, tills den fått lite färg.

KLART!

Sen kan man välja vad man vill ha till, men potatis är nog gott! Glad

Tack för mig! Skrattande

Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in! Glad

 

Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.

Annons:
Loucar
2009-10-15 17:14
#1

Låter jättegott och enkelt sånt gillar vi. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Emaljoh4
2009-10-15 17:17
#2

Ja, saker ska vara enkelt. Jag brukar faktiskt inte tycka om fisk. Men detta var gott! Glad

Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in! Glad

 

Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.

Loucar
2009-10-15 17:18
#3

Fisk som är så gott, jag har ätit lax med fetaost och så var det fullkornsris med svamp, paprika och zucchini det var också gott.Tungan ute

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

MonisN
2009-10-15 17:19
#4

Nej, jag har aldrig ätit denna variant, men det låter gott! Kanske kunde man blanda i något mer som bryter mot osten? Svarta oliver till exempel, eller varför inte soltorkade tomater och hackad basilika?

En annan variant är att stryka på ett tjockt lager grön pesto på lax. Det är dödsgott till pasta, helst de tunnaste du kan hitta, typ taglioliniTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Emaljoh4
2009-10-15 17:20
#5

Det lät lite gott. Men ändå inte. Jag tycker inte om fullkorn. Det fastnar i tänderna och det känns som att man sväljer stenar. Tungan ute

Kanske lite okokta eller något.

Men är det något jag har lärt, så är det att fullkorn ska koka lite längre? Glad

Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in! Glad

 

Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.

Loucar
2009-10-15 17:26
#6

Fullkorn tar ett tag att vänja sig vid för vissa, du kommer dit ska du se.

Monis pesto är ju inte helt fel måste testas.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
Emaljoh4
2009-10-15 17:28
#7

Skrattande

Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in! Glad

 

Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.

MonisN
2009-10-15 17:37
#8

Om man älskar pesto -som jag- då måste man prova den pestolaxenTungan ute Funkar säkert bra med röd pesto också, men det har jag inte provat. Och varför har jag inte det, funderar jag på nu? Det måste görasSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Loucar
2009-10-15 18:00
#9

Röd pesto och fetaost kanske?

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

[Spanaren]
2009-10-16 13:07
#10

#0 Låter gott och detta måste testas.

Tack/kram

Spanaren

DesK
2009-10-16 15:23
#11

Jag har gjort en variant med persiljepesto och fetaost. Det blev också gott.  Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Hausswolff
2009-10-19 14:03
#12

Detta ska testas, fast utan tillsatserna som är i grundreceptet. Tungan ute

salasso
2009-10-19 14:14
#13

Fetaostlax åt Jag för första gången vid Gästgiveriet vid

Falu Koppargruva. (Jag kommer inte ihåg namnet på restaurangen) det var bland det godaste jag ätit. Jag har gjort den hemma också och gjorde med fetaost, och creme fraiche salt och peppar bara. Risken är om man blandar en massa smakämnen till detta, att man tar bort den goda laxsmaken, Jag vill att det skall smaka lax och inget annat.

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

Annons:
DesK
2009-10-19 14:28
#14

#12 Du menar väl utan tillbehören?  Flört

#13 Kan det ha varit Geschwornergården?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

salasso
2009-10-19 14:35
#15

Ja ja men! Geschwornergården, så heter den och som jag vill varmt rekomendera om Ni är i Falutrakten.

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

DesK
2009-10-19 14:38
#16

Får nog klia sambon under hakan snart   Flört

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Hausswolff
2009-10-19 15:08
#17

Nej, jag menar tillsatserna. Det står Lätt Creme Fraiche i receptet, där har du tillsatser. Tillbehören byter jag bara ut.

Tungan ute

DesK
2009-10-19 15:37
#18

#17 Aj då det lilla ordet såg jag inte. Jag har selektivt seende när det gäller sådana ord  Flört Köper alltid bara de helfeta produkterna  Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Hausswolff
2009-10-19 15:39
#19

Det gör du rätt i. Kroppen behöver ren mat, inte en massa konstigheter.

Upp till toppen
Annons: