Fetaostlax
Är det någon här som har ätit fetaostlax?
Det är nog en av mina nya favoriträtter!
Här kommer ett recept för de som vill laga det. Väldigt enkelt!
600 gram filé av lax,
röding eller regnbågslax
100 gram fetaost
1 kryddmått vitpeppar
1 deciliter lätt crème fraiche
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Lägg laxen i ugnsfast form. Mosa fetaosten, rör ner crème fraiche, peppra. Bred på laxen.
3 Stek fisken i ugnen i 10-15 minuter, tills den fått lite färg.
KLART!
Sen kan man välja vad man vill ha till, men potatis är nog gott!
Tack för mig!
Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in!
Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.
Låter jättegott och enkelt sånt gillar vi.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ja, saker ska vara enkelt. Jag brukar faktiskt inte tycka om fisk. Men detta var gott!
Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in!
Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.
Fisk som är så gott, jag har ätit lax med fetaost och så var det fullkornsris med svamp, paprika och zucchini det var också gott.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Nej, jag har aldrig ätit denna variant, men det låter gott! Kanske kunde man blanda i något mer som bryter mot osten? Svarta oliver till exempel, eller varför inte soltorkade tomater och hackad basilika?
En annan variant är att stryka på ett tjockt lager grön pesto på lax. Det är dödsgott till pasta, helst de tunnaste du kan hitta, typ tagliolini
Det lät lite gott. Men ändå inte. Jag tycker inte om fullkorn. Det fastnar i tänderna och det känns som att man sväljer stenar.
Kanske lite okokta eller något.
Men är det något jag har lärt, så är det att fullkorn ska koka lite längre?
Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in!
Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.
Fullkorn tar ett tag att vänja sig vid för vissa, du kommer dit ska du se.
Monis pesto är ju inte helt fel måste testas.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in!
Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.
Om man älskar pesto -som jag- då måste man prova den pestolaxen Funkar säkert bra med röd pesto också, men det har jag inte provat. Och varför har jag inte det, funderar jag på nu? Det måste göras
Röd pesto och fetaost kanske?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#0 Låter gott och detta måste testas.
Tack/kram
Spanaren
Jag har gjort en variant med persiljepesto och fetaost. Det blev också gott.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Detta ska testas, fast utan tillsatserna som är i grundreceptet.
Fetaostlax åt Jag för första gången vid Gästgiveriet vid
Falu Koppargruva. (Jag kommer inte ihåg namnet på restaurangen) det var bland det godaste jag ätit. Jag har gjort den hemma också och gjorde med fetaost, och creme fraiche salt och peppar bara. Risken är om man blandar en massa smakämnen till detta, att man tar bort den goda laxsmaken, Jag vill att det skall smaka lax och inget annat.
#12 Du menar väl utan tillbehören?
#13 Kan det ha varit Geschwornergården?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Får nog klia sambon under hakan snart
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Nej, jag menar tillsatserna. Det står Lätt Creme Fraiche i receptet, där har du tillsatser. Tillbehören byter jag bara ut.
#17 Aj då det lilla ordet såg jag inte. Jag har selektivt seende när det gäller sådana ord Köper alltid bara de helfeta produkterna
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det gör du rätt i. Kroppen behöver ren mat, inte en massa konstigheter.