Hur många lergrytor?
Hur många olika lergrytor bör man ha till olika maträtter? Som jag har förstått det bör man till exempel ha en separat till fisk. Bör man ha en separat till exempelvis kyckling också?
Någon som vet? Tack på förhand!
Mvh Stephanie
Själv har jag bara lagat kött och kyckling i mina. Jag har också läst att man bör ha separata grytor för smakens skull men jag har aldrig känt att den tagit smak varken av köttet eller kyckligen. Jag har ju bakat bröd i min också det får jag ju inte glömma.
Jag tror att om man diskar ur den nogrannt direkt efter användning så är det ingen fara. Fisk däremot känns som att det skulle vara befogat med egen gryta.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ja, just det ja, en för bröd glömde jag. Jag får väl hålla mig till den vi har än så länge. Fisk lär det ändå inte bli.
Mvh Stephanie
Jag har aldrig gjort fisk i lergryta, och den jag har gör jag bara kött och kyckling i. Fast det var längesen den användes nu.
Jag använder min lergryta till kött, kyckling och bröd. Det funkar utmärkt fisk däremot ska man nog ha en egen till. Nu har jag bara en stor lergryta, men jag har funderat på att skaffa en mindre också.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#2
Om du inte gillar fisk, skulle du kanske testa "fiskgrytan" som jag skrivit i någon tråd. Dock tillagar jag den inte i lergryta.
Puttar upp tråden om jag hittar den.
#6 Det skulle vara intressant Vi är dåliga på att äta fisk här hemma.
Mvh Stephanie
Man ska ha fisk till fisk och kött till kött, kyckling till kyckling och så vidare därför att de handlar om lukten som fastnar i grytan, det är nått med det sen nåt mer om hur lergrytan är gjord för just den typ av kött man har köpt den till, ja jag minns inte riktigt men jag fråga farmor en gång och hon förklarade för mej jättebra och det va ju självklart när man hörde av vilka anledningar, men de går ju att använda samma till allt kött men de blir inte samma resultat.
Har du ingen gammal person du kan fråga? dom brukar va bra på sånt
#1 hur blev brödet du bakade i din lergryta?
De finns ju till och med lergryta till banan, vitlök, lök ja alla möjliga saker!
hahaha rätt kul faktiskt!
#9 Brödet blev jättebra om du kikar in på sajten Matbröd här och tråden Salassos grytbröd så hittar du en bild på det.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#10 ska ja göra det! :)
Tycker de så svårt att göra bröd :(
#11 Då kan du få mycket hjälp och råd på matbröd
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång