Köksutrustning

Hur många lergrytor?

2009-11-07 18:38 #0 av: Stephanie

Hur många olika lergrytor bör man ha till olika maträtter? Som jag har förstått det bör man till exempel ha en separat till fisk. Bör man ha en separat till exempelvis kyckling också?

Någon som vet? Tungan ute Tack på förhand!

Anmäl
2009-11-07 19:06 #1 av: Loucar

Själv har jag bara lagat kött och kyckling i mina. Jag har också läst att man bör ha separata grytor för smakens skull men jag har aldrig känt att den tagit smak varken av köttet eller kyckligen. Jag har ju bakat bröd i min också det får jag ju inte glömma.

Jag tror att om man diskar ur den nogrannt direkt efter användning så är det ingen fara. Fisk däremot känns som att det skulle vara befogat med egen gryta. Skrattande

Anmäl
2009-11-07 19:15 #2 av: Stephanie

Ja, just det ja, en för bröd glömde jag. Jag får väl hålla mig till den vi har än så länge. Fisk lär det ändå inte bli.Tungan ute

Anmäl
2009-11-08 01:52 #4 av: MonisN

Jag har aldrig gjort fisk i lergryta, och den jag har gör jag bara kött och kyckling i. Fast det var längesen den användes nu.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-11-08 09:45 #5 av: DesK

Jag använder min lergryta till kött, kyckling och bröd. Det funkar utmärkt fisk däremot ska man nog ha en egen till. Nu har jag bara en stor lergryta, men jag har funderat på att skaffa en mindre också.  Glad

Anmäl
2009-11-08 17:55 #6 av: dolfen

#2

Om du inte gillar fisk, skulle du kanske testa "fiskgrytan" som jag skrivit i någon tråd. Dock tillagar jag den inte i lergryta.

Puttar upp tråden om jag hittar den.

 

Anmäl
2009-11-08 17:58 #7 av: Stephanie

#6 Det skulle vara intressant Glad Vi är dåliga på att äta fisk här hemma.

Anmäl
2009-11-09 21:20 #8 av: idalotta

jag gör allt i samma. Skrattande

Ida

Medarbetare på Florist

Anmäl
2009-11-12 12:13 #9 av: Tarzan88

Man ska ha fisk till fisk och kött till kött, kyckling till kyckling och så vidare därför att de handlar om lukten som fastnar i grytan, det är nått med det sen nåt mer om hur lergrytan är gjord för just den typ av kött man har köpt den till, ja jag minns inte riktigt men jag fråga farmor en gång och hon förklarade för mej jättebra och det va ju självklart när man hörde av vilka anledningar, men de går ju att använda samma till allt kött men de blir inte samma resultat.

Har du ingen gammal person du kan fråga? dom brukar va bra på sånt Skrattande

#1 hur blev brödet du bakade i din lergryta?

De finns ju till och med lergryta till banan, vitlök, lök ja alla möjliga saker!

hahaha rätt kul faktiskt!

Anmäl
2009-11-12 12:16 #10 av: Loucar

#9 Brödet blev jättebra om du kikar in på sajten Matbröd här och tråden Salassos grytbröd så hittar du en bild på det. Glad

Anmäl
2009-11-12 12:24 #11 av: Tarzan88

#10 ska ja göra det! :)

Tycker de så svårt att göra bröd :(Rynkar på näsan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.