Desserter, frukt & godis

Kola/knäck utan sirap?

2009-11-21 22:46 #0 av: Stephanie

Går det att göra kola/knäck utan sirap, och hur gör man då? Tungan ute

Anmäl
2009-11-22 11:01 #1 av: Anne

Varför vill du inte använda sirap? Det är helt klart knepigt att ersätta rakt av, eftersom sirap har helt andra bakegenskaper än annat socker. 

 

Det finns förstås varianter på kola som görs utan, och jag har gjort en utmärkt på grädde, smör och socker, och även jättegoda espressokolor med grädde, honung och espresso. Tyvärr får jag inte länka till mina recept längre, men de finns på min blogg :)

Anmäl
2009-11-22 11:09 #2 av: Stephanie

Vill och vill... Är man sjukt sugen på kola, och inte har sirap hemma, då är det kris Skäms Jag hittade att man kunde byta ut sirapen mot honung, men tror du inte att den också var slut då! Skrikandes

Normalt sett har jag i sirap, och det tänker jag fortsätta med!

Anmäl
2009-11-22 11:51 #3 av: Stephanie

Såg att du hade ett recept på lingonkola, skulle man kunna göra den utan lingonen tro? Alltså bara grädde, smör och socker?

Anmäl
2009-11-22 15:36 #4 av: [SvenA]

Gräddkola kan man smaksätta på olika sätt n nu till julen kan det vara dags att prova pepprkakssmak

Anmäl
2009-11-22 15:46 #5 av: Stephanie

#4 Ja, smaksättning har jag koll på Glad

Anmäl
2009-11-22 15:56 #6 av: [SvenA]

Jag kokade kola innan jag tappade synen så det går att smaksätta med enmassa spännande saker

Om man kokar riktig gräddkola med grädde och riktigt smör så kan man smaksäte med de olika koncentrerade dricka som finns på 2 och 3 decelitersförpackningar

Jag har testa ett flertal abv dessa drycker och dethar blivit lyckat i de flesta smakerna

Anmäl
2009-11-22 16:00 #7 av: Stephanie

#6 Men vet du om man kan koka kola utan sirap i? Kan man göra kola på bara smör, socker och grädde?

Anmäl
2009-11-22 16:18 #8 av: Chestnut

#7 Har provat flera gånger att göra med bara smör, socker och grädde - funkar utmärkt.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-11-22 16:20 #9 av: [SvenA]

Det går inte vad jag vet

Anmäl
2009-11-22 16:30 #10 av: Stephanie

#9 Har du testat någon gång själv?

Anmäl
2009-11-22 16:35 #11 av: [SvenA]

Inte utan sirap det är sirapen somgör den seg

Anmäl
2009-11-22 18:57 #12 av: Stephanie

Nu löste jag det på så sätt att jag och syrran traskade iväg till affären i regnet och köpte sirap i alla fall Tungan ute Slängde ihop kolan och nu väntar jag på att den ska stelna på en plåt Glad

Anmäl
2009-11-22 21:37 #13 av: [SvenA]

Hoppas att den kommer att smaka bra nu då

Anmäl
2009-11-22 21:58 #14 av: Stephanie

#13 Den smakar underbart Oskyldig Jag försöker hålla mig från att äta så att det ska finnas kvar när mamma kommer hem! Tungan ute

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.