Dagens middag 21
Startar upp en ny då den andra kändes för lång.
Idag blir det stekt fläsk och stuvad vitkål till mig och potatis till dottern som vägrar äta stuvad vitkål.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag blir det spagetti och köttfärssås
Jag åt en god hemgjord gryta med typ skinkschnizel, röd paprika, lök, vitlök, fransk senap, en skvätt vin och grädde. Till det klyftpotatis och ruccolasallad! Mums! Annat än Gorby´s piroger!
Verkligen Sisal det lät jättegott har du kanske ett lite mer exakt recept för detta vill jag absolut testa.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Oj, fräste lök, paprika och vitlök först. Sen över med det i en lite större gryta. Fräste sen köttet, saltade, pepprade,lite soya, en gnutt fransk senap. Sen över med det i grytan, skvättade i lite rödvin, lät puttra lite, sen i med grädde, lite mer senap, köttbuljong. Låt puttra och smaka av.
Svårt att ge exakta mått, höftade helt enkelt. Funkar nog bra med pasta eller i en pastagratäng, eller med kokt potatis också.
Brukar följa recept rätt "slaviskt", men vad gäller sådana här grytor så kör jag bara på helt enkelt.
Kan tänka mig att det är gott med champinjoner i och även broccoli!
Bara man har på ett ungefär brukar det inte vara nåt problem detta räcker utmärkt man ska ju smaka sig fram.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Och man kan ju använda Marmite istället för buljong! Jag blev väldigt nöjd iallafall….
Ingen Marmite i min mat . Idag skulle det blivit lammgryta men jag hitta inget bra lammkött så det blir fläskköttsgryta med curry och ris istället.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag har vi ätit biff med klyftpotatis, rucola, salladslök och parmesan.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Idag ska jag göra en ungersk-inspirerad korvgryta och ha nokedli (hemlagade ungerska pastagrejer) till.
Idag har jag gjort köttfärslimpa med fetaost i och bacon på, brunsås, potatis och ärtor till.
"Varje katt är ett original och ett mästerverk"
Grillade kycklinglår, med en sås av sweetchili, soja, kycklingspad och tabasco. Ruccola, lök och gurka.
Ikväll blir det lövbiffsgryta med pastasnäckor.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag ska vi äta Ungtupp hos svärmor. Till det blir det sås gjord på tuppens fett, pressgurka, gele, brysselkål, sallad och potatis. Brukar alltid få med mig sås hem, för jag älskar den
Ikväll ska jag göra min egen typ av pasta Carbonara.
Fint hackad vitlök, hackad råå lök, ruccola sallad och råå äggula blandas med pasta och knaperstekt bacon.
Här blev det lasagne.
Med vänliga hälsningar
Chess
Chicken ala King med trattkantareller istället för champinjoner. Mumma.
# 0 Hur gör man stuvad vitkål?
Jag skär kålen i 1,5 x 1,5 centimeterstora kuber och sen kokar jag den. Sen gör jag en vanlig stuvning på smör, mjöl, mjölk, salt och peppar. Busenkelt och supergott till falukorv eller stekt fläsk.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
# 18 ja de lät gott
Idag ska vi grilla kyckling, till det gör jag en tzatziki och en grekisk sallad.
Ikväll slänger vi ihop en "det som finns hemma"-gryta på högrev med lite champinjoner, lök och morötter.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Just nu kokar jag kycklingbuljong. Det ska bli kycklingsoppa.
I soppan ska jag ha kycklingkött, timjan, vitlök, blekselleri, champinjoner, chili, tabasco och purjolök.
Grillad kyckling med färsk pasta och paprika-& chili-creme fraiche samt sallad.
/Sanna
medarbetare på Nattsudd och TV
Idag blev det friterade revben till killen, och biff i sojasås till mig. Riktigt najs
Igår gjorde jag en pastagratäng med bacon, rödlök och färska champinjoner Det blev smarrigt!
Idag blir det tacos och tårta hemma hos föräldrarna då min syster fyller år.
Idag blir det kyckling currysås och ris
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på idag!
Men kanske åker o köper några pannkakor o gör mina svampcrepes
Här blir det frikadeller med currysås och ris.
Idag blir det köttkorv och rotmos.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
"Hemmalagad" lasagne.
Hemmalagad inom citationstecken, därför att jag utnyttjar Knorrs lasagneblandning och recept, och rör ihop med fräst oxkött.
Och det som blir över fryser jag in till kommande tider.
Faktiskt en av de godare "färdigrätterna".
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Idag blir det fläskfile med stekta champinjoner och lök, sen en gorgonzolasås över och in i ugnen. Till det ris. Mums!
Idag blir det kycklingfilé och klyftpotatis med rödlök och fetaost.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag tror jag väljer Cancan idag. Var bor du? Hur dax kan jag komma?
Loucar! Blir det nå´t över, kommer jag imorgon .
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Blir långt för dig då Tom eftersom du bor i Skåne och jag i Uppland, du får så gärna titta förbi på middag nån dag helt ok.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ja, och imorgon får du också konkurrens av Särbon/Sambon. Den är svår!
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Haha har inga planer på att konkurrera med henne Tom
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag blir det mac n' cheese.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Och idag blir det fredagsplock, principen är Abendbrot - man lägger upp lite kallskuret på en tallrik och äter med ett gott bröd och helst nåt glas vin eller lite cider.
Idag blir det helstektkyckling, klyftpotatis, sallad och två olika dressingar. Till efterrätt blir det kladdkaka med grädde och hallon. Det är ju faktiskt fredag:)
Kladdkaka lät ju inte helt fel Jovich, välkommen hit till oss på matlust.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Tack så mycket! :)
Idag blev det en lite matigare smörgås med skinka, mozzarella, tomater och sallad.
Med vänliga hälsningar
Chess
Idag ska jag panera skinksnitzlar. Till det blir det bearnaisesås, potatis, purjolök och gurka.
Idag blir det bowling och mat med jobb, så de bjuder på fläskfilé, potatisgratäng och någon sås.. =)
Låter trevligt cancan bowling är alltid kul och att sen sitta o prata över en bit man gör det inte sämre.
Jag blev så grymt sugen på kladdkaka igår så det blir det allt nån gång under dagen idag och till kvällen blir det nåt gott kött, sås och potatisgratäng.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Thaikyckling här.
En burk kokosnötsmjölk, en kryddmixpåse chicken thai, 400 gram kycklingfilé som skivats i bitar och sedan förstekts. Ner med allt i en gryta, och efterhand även ner med färsk broccoli, tärnad paprika, finhackad chili och en sväng vitlök. Mot slutet lägger jag även ner ett gäng sugersnaps så att de inte blir allt för mjuka, utan behåller lite crisp. Ris och ett glas vatten till (eller två glas om man har fått för mycket chilli!).
mvh Martin
Fiskgratäng med pomme duchesse här. Till det broccoli och gröna ärtor.
Med vänliga hälsningar
Chess
Här blir det inte alls som jag tänkt från början dottern ville så gärna ha fajitas istället och sen lite glögg och pepparkakor.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jasså, Loucar. Dottrn ville fajtas. Vad är det för slags middag?
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Haha nejdå Tom hon bad snällt faktiskt fajitas gör man av kyckling, kryddor, mjukt tacobröd, såser och grönsaker. Man lägger in allt i brödet och viker ihop hur smidigt som helst.
Snart ska vi mysa framför teven med glögg och pepparkakor.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Lagar ingen mat ikväll. Vi går ut o käkar på indisk restaurang! Jag tar nog tandoorikyckling med ris, och naan.
Idag blir det en bädd av rucolla på det rödlökstrimlor, tomater, och rökt lax. Över detta ringlar jag creme fraiche med en (efter smak) lagom klick wasabi.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag blir det plommonspäckad fläskkarré med potatis, sås, gelé, äppelmos och gurka.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Idag blir det vitlöksräkor
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ååhh! Loucar. Varför bor du så långt bort?
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Ja visst är det otur Tom annars kunde du fiska och jag laga till bytet.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Men vi hade nog inte blivit så feta på bara den matsedeln.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Trodde du var en storfiskare Tom . Eller syfta du på att du ville ha nåt mer än fisken att äta hehe
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
"När storfiskar´n talar om hur stora fiskar han får, då räcker armarna inte till …"
Tore Skogman
För mej är flugfisket som tidigare jakten. Visst är det kul att komma hem med nå´t. Och skulle det aldrig bli nå´t, så tröttnade man kanske.
Men det primära är faktiskt naturupplevelsen. Du har en bild på Flugfiskes första sida, där jag står vid en fjällsjö alldeles ensam med kalfjället bakom mig. Någonstan i sajten finns också en bild , på Smultronställen, vill jag minnas, där ja g SITTER mitt ut i strömfåran och fiskar. Vid båda tillfällena, då bilderna togs, blev det "bara" naturupplevelsen. Men den minns jag väl så bra, som när bilden med den lilla öringen togs.
Och beträffande mer än "min fisk", så visst finns det mer man vill ha, inte bara äta.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Håller med dig det är lugnet man vill åt jag får det när jag promenerar i skogen och plockar svamp. Men att sitta med bara ben på en sten en ljummen sommarkväll o bara njuta av tystnaden och vattnet framför en det är svårslaget.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag är jag hemskt sugen på ISterband, men jag orkar nog inte gå till affären. Är för trött efter allt pluggande. Så får se om jag kan hitta ngt här hemma, eller om killen springer iväg ;)
Håller med dig om att det är gott Hera speciellt med dillstuvad potatis och rödbetor
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Isterband är tidernas.
Jag gör något jag kallar Stångkorv special. En maträtt, så enkel att laga till, hör till familjens manliga matsedelspecialitet sedan generationer, iaf Farfar gjorde den.
Ursprungligen var det väl Stångkorv som användes, men Isterband går lika bra.
Blanda den nedhackade korven utan skinn med kokt, tärnad potatis. Stek i vanlig stekpanna.
Servera med skivade rödbetor. Och ett stekt/vändstekt ägg om så önskas.
Smarrigt med en kall öl till (och en liten en).
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Idag blir det köttgryta med ris..
Nödproviant från frysen (och lite från kylen) på sjukbädden idag, medan jobbet festar med julfest/julbord. Ibland är det inte rättvist… :o)
Blev i alla fall pitabröd fyllda på stekt renskav, som i slutet gjordes till en liten "röra" med Creme Cousine Sharlottenlök/gräslök, och lite pfefferoni. Inte så svårt, men gott. :o)
mvh Martin
Krya på dig Marny inte kul att bli sjuk när man ska ut på roligheter.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det blev isterband. Men på mitt eget sätt.
Steker korven i slantar, lägger den sedan på en bädd av roccula sallad och hackad gul lök. Över det ringlar jag lite sweetchilisås och habanero tabasco.
Idag blir det en köttbit och potatisgratäng här till det ett glas Allesverloren Tinta Barocca.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag blir det saftiga revbenspjäll, gräddsås, potatis och inlagd gurka.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag blir det rimmad oxbringa som kokat 3 timmar. Till det det ugnsrostade rödbetor, morötter, potatis, vitlök och lök med timjan, smör och olja. Gör en rödvinssås till.
#70 Oxbringa som är så himla gott och speciellt med pepparotsås till. Dreglar lite.
Här blir det lite jansson senare åt så sen lunch idag.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ikväll blir det simpelt: stekta kycklingfiléer och kokt ris och någon grönsak till. Måste dra åt svångremmen lite *L*.
Här blir det samma som gårdagen fläskfilé med avocadokräm och pommes
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Hemmagjord potatisgratäng och älgtjälknöl. Knölen tog 15 timmar i ugnen och 5 timmar i lagen, så det var ingen snabbmat direkt. Ha ha. Men gott blev det!
Idag ska jag göra en av Heras favoriter Kyckling med grekisk sallad till måste bli lite nyttigare nu efter alla matglada helger känner jag.
Tjälknöl är mumsigt värre sovgott det åt vi på annandagen plus rökt hjort till just potatisgratäng.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Loucar; haha vad kul att du skrev så, det drömde jag om inatt och blev skitsugen på
Ja vem vet Hera jag kanske körde med telepati.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Idag blev det slottsstek på älg och hasselbackspotatis och lite kokta grönsaker till, efterätt blir det persikopaj med vaniljsås.
Johan
Medarbetare på matlust
Låter jättegott Basset.
Här ska vi prova nåt nytt nämligen polkabetor jag har skivat dom supertunnt och lagt i lite olja, salt, peppar och oregano. Hoppas det blir gott till kycklinglåren vi ska äta idag. Ja jag vet vi är lite enformiga ibland så därför blir det kyckling 2 dagar i rad men det är ju så himla gott.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Aldrig hört talas om polkabetor ! berätta gärna hur det blev
Johan
Medarbetare på matlust
De blev faktiskt gott jag hällde ner dem i wokpannan och lätt de bli lite gyllenfärgade och knapriga kan verkligen rekommenderas. Kan faktiskt tänka mig att de skulle vara goda som chips snacka om fin färg det skulle vara på de chipsen.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Här blev det ribbestek med sallad.
Dillkött + potatis
Kalops
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Köttgryta med ris
Köttgryta på älg och ris !
Johan
Medarbetare på matlust
Låter gott det mesta undrar vem jag ska våldgästa
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
grön och vanlig tagliatelle till köttfärssås med oliver i. Jag hade i lite creme fraiche i min, för den blev lite salt enligt mig, men sambon hade bara på lite ost. :)
I dag blir det heta räkor med bandspagetti !
Johan
Medarbetare på matlust
Ikväll blir det oxfilé med hasselbakspotatis, smörslungade champinjoner och bearneisås. Får lyxa till det lite eftersom det är födelsedag =)
Grattis cancan
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Här blev det grillade revben :)
Imorgon ska vi göra helstekt kyckling, med smör,bacon,lök och rosmarin fyllning. Ska gnida in det under skinnet också. Till det blir det broccoli och hemmagjord currysås.
Ikväll ska jag testa hasselnötsbiffar, sambon vill nog även ha köttfärsbiffar.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
O hur gott lät inte det Hera .
Hasselnötsbiffar SaraC hur gör du dom?
Här blir det smått o gott framför teven med ett glas vitt.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#95 Jag hittade ett recept, har aldrig testat det tidigare. Man tar hackad lök och rotselleri och fräser i olivolja. Blandar med zucchini, ägg, senap och vitlök och steker i panna eller ugn.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Ok men varför heter det hasselnötsbiffar när det inte är några hasselnötter i?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#97 de undrar jag också :P
#97/98 Haha, hoppsan Nötterna ska givetvis också med i köret med zucchini och resten. Förstår att ni blev fundersamma!
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Aha :P Berätta gärna hur de smakade
Fylda lövbiffar .
Johan
Medarbetare på matlust