Gravad lax med limesmak och gurksallad
500 gram gravad lax
½ lime
Skär laxen i tunna skivor. Riv limeskalet och strö över laxen och ringla sedan över saften från limen.
Gurksallad
1 gurka
2 deciliter matlagningsyoughurt
2 matskedar grovkornig senap
1 matsked honung
½ kryddmått svartpeppar
Skär gurkan i tärningar och lägg på papper. Strö över salt och låt detta dra 15 minuter.
Blanda under tiden dressingen. Torka av gurkan och blanda med dressingen.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Vilken trevlig idé att grava lax med lime, det måste jag absolut testa.
Gurksalladen ska jag göra nu på direkten, den passar nog till många olika rätter.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Detta är superfräscht, jag tänkte ha det på julbordet.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det låter onekligen gott. Bör jag nog pröva.
Men en liten fråga från "Novisen vid spisen". Du skriver längst ner torka av gurkan. Hur gör man det med en gurka skuren i tärningar? Tärning för tärning?
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Den laxen är jättegod.Fick recepten av min syster för ett par år sedan.
Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora
Tom du tar pappret och typ baddar så noga behöver du inte torka.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag har hemskt svårt för lime i mat. Testar nog med citron istället
Blir säkert gott med citron istället Hera.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång