Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 1561 ggr
Loucar
2009-11-24 10:39

Gravad lax med limesmak och gurksallad

500 gram gravad lax

½ lime

Skär laxen i tunna skivor. Riv limeskalet och strö över laxen och ringla sedan över saften från limen.

Gurksallad

1 gurka

2 deciliter matlagningsyoughurt

2 matskedar grovkornig senap

1 matsked honung

½ kryddmått svartpeppar

Skär gurkan i tärningar och lägg på papper. Strö över salt och låt detta dra 15 minuter.

Blanda under tiden dressingen. Torka av gurkan och blanda med dressingen.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
DesK
2009-11-24 10:54
#1

Vilken trevlig idé att grava lax med lime, det måste jag absolut testa.  Glad

Gurksalladen ska jag göra nu på direkten, den passar nog till många olika rätter. Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Loucar
2009-11-24 11:04
#2

Detta är superfräscht, jag tänkte ha det på julbordet.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Tom-B
2009-11-24 17:42
#3

Det låter onekligen gott. Bör jag nog pröva.

Men en liten fråga från "Novisen vid spisen". Du skriver längst ner torka av gurkan. Hur gör man det med en gurka skuren i tärningar? Tärning för tärning? Obestämd

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Eine
2009-11-24 18:14
#4

Den laxen är jättegod.Fick recepten av min syster för ett par år sedan.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Loucar
2009-11-24 18:45
#5

Tom du tar pappret och typ baddar så noga behöver du inte torka. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Honestyisdead
2009-11-24 21:04
#6

Jag har hemskt svårt för lime i mat. Testar nog med citron istället Glad

Annons:
Loucar
2009-11-24 21:19
#7

Blir säkert gott med citron istället Hera. Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Upp till toppen
Annons: