Fisk & Skaldjur

Gravad lax med limesmak och gurksallad

2009-11-24 10:39 #0 av: Loucar

500 gram gravad lax

½ lime

Skär laxen i tunna skivor. Riv limeskalet och strö över laxen och ringla sedan över saften från limen.

 

Gurksallad

1 gurka

2 deciliter matlagningsyoughurt

2 matskedar grovkornig senap

1 matsked honung

½ kryddmått svartpeppar

Skär gurkan i tärningar och lägg på papper. Strö över salt och låt detta dra 15 minuter.

Blanda under tiden dressingen. Torka av gurkan och blanda med dressingen.

Anmäl
2009-11-24 10:54 #1 av: DesK

Vilken trevlig idé att grava lax med lime, det måste jag absolut testa.  Glad

Gurksalladen ska jag göra nu på direkten, den passar nog till många olika rätter. Tungan ute

 

Anmäl
2009-11-24 11:04 #2 av: Loucar

Detta är superfräscht, jag tänkte ha det på julbordet.

Anmäl
2009-11-24 17:42 #3 av: Tom-B

Det låter onekligen gott. Bör jag nog pröva.

Men en liten fråga från "Novisen vid spisen". Du skriver längst ner torka av gurkan. Hur gör man det med en gurka skuren i tärningar? Tärning för tärning? Obestämd

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-11-24 18:14 #4 av: Eine

Den laxen är jättegod.Fick recepten av min syster för ett par år sedan.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2009-11-24 18:45 #5 av: Loucar

Tom du tar pappret och typ baddar så noga behöver du inte torka. Flört

Anmäl
2009-11-24 21:04 #6 av: Hera

Jag har hemskt svårt för lime i mat. Testar nog med citron istället Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.