Desserter, frukt & godis

polkagrisar

2009-11-18 22:06 #0 av: GAJarhult

Jag och min gubbe brukar koka polkagrisar. Vi brukar göra tradionella röd/vita med pepparmyntsmak. Men vi skulle vilja prova på med lakritssmak. Hittade på borgeby kryddgård olika sorters lakrits, lakritsessens och lakritsrot. Men hur ska man göra? Tål de så stark värme som sockerlagen blir och ska man bara smaksätta eller ska de koka med en stund?

Anmäl
2009-11-19 17:32 #1 av: Anne

Jag tror att du ska smaksätta på slutet, och använda lakritsessens eller lakritspulver - inte lakritsrot.

Anmäl
2009-11-21 13:28 #2 av: GAJarhult

Tack för svar....!

Anmäl
2009-11-22 15:30 #3 av: [SvenA]

Det finns lakrits att köpa på appoteket som tål värne det är en stång som är hård och icke söt eller salt

Den bör fungera till detta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.