Tips på plockmat
Jag skulle behöva tips på plockmat, till exempel melonbitar lindade i ost och så vidare, INTE Kallskuret nu alltså!
Tapas, antipasti, hembakt bröd med goda pålägg som serveras separat. Sedan finns ju också mellanösterns olika små anrättningar. För att ta ett mer Svenskt exempel så är en inlagd sillbit på grovt bröd med lite lök en gammal klassiker, så även rökt eller gravad lax som man rullar in någon god färskost i och varför inte fylla hårdkokta ägghalvor med någon god röra!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Nu när jag fyllde 30 så hade jag snittar. Det var hemskt poppis.
Jag köpte vanligt tunnbröd, och hade i en röra på mixad kallrökt lax, philadelphiaost, lite creme fraiche, dill och en pytteskvätt citron i.
Smetade ut laxosten ut i kanterna på tunnbrödet, rullade ihop dem tätt, och skar i 1-2cm breda skivor.
Svartbröd med äggkräm, rökt sik och lite gräslök.
Tunnbröd som rullas ihop till en rulle med en fyllning av matjesill, ägg, creme fraiche och rödlök.
Päronbitar med brieost
Pepparkakor med ädelostkräm
Kavring med hamburgerkött, äppel och pepparotscreme fraiche
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
# 4
Päronbitar med brieost
Pepparkakor med ädelostkräm
de är såna råd/förslag jag söker, men kallas de plock mat?
Ja vet inte vad man kallar de för ???
Jätte snällt med alla tips ni gett mej
Men typ efter julbordet tex så vill man ha lite lättare "tilltugg" förutom glögg,vad kan man då ha mer
Allt man kan äta med händerna är för mig plockmat men det beror ju också på om det är nåt som ska serveras under mingel eller om det är nåt annat tillfälle.
Efter julbordet tycker jag det är gott med färsk frukt men även olika godisbitar typ tryffel och dylikt.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Efter julbordet så är det fräscht och gott med färsk frukt, som Loucar säger. Annars skulle jag göra kryddnötter, om man nu behöver nåt efter. :) Eller julgodis.