Bulgur
Någon som har recept på någon maträtt med bulgur i eller som tillbehör?
Bulgur är ett mångsidigt tillbehör framställt av vete som kan användas istället för potatis, ris eller pasta.
Fräs en finskuren gul lök i lite smör i en stor stekpanna tillsätt medelfint Bulgur i vatten med buljongtärning och koka i 10-15 minuter. Använd samma typ av buljong som det du ska servera till Bulguren. Krydda med svartpeppar och vitlök, eller de kryddor du har i det du serverar till Bulguren.
Servera till någon krämig gryträtt eller ragu.
Tycker du om torkad frukt och mandel i maten kan du också hacka torkad frukt och mandel och fräsa tillsammans med löken i pannan innan du tillsätter Bulguren och buljongen.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag äter ofta bulgur till lammkött (grytor, stekt, grillat) men det är även gott till kyckling i olika former.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#3 Det låter jättegott!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ja det är det säkert! Jag gillar vitlök till väldans mycket
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag äter bulgur ganska ofta.
Första gången tillredde jag det som det står på paketet, men det smakade inte mycket. Ringde en turkisk vän och frågade hur de gör och fick tips ungefär som #1 beskriver.
Numera gör jag ganska ofta en blandning av bulgur, wokgrönsaker och falafel. Gott att äta direkt, men även perfekt att frysa in och sen värma i micron. Är precis lika efter fryst/micrat som när jag gjorde det.
Till fisk tycker jag att qinoa passar bättre än bulgur, med det handlade inte från om.