Fänkål
Jag använder rätt ofta fänkål för jag gillar smaken. Den hamnar i gratänger, soppor, grytor, sallader eller i grönsaksblandningar jag gör.
Vad använder ni fänkålen till?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag använder precis som du Salasso ofta fänkålen till fisk och skaldjur men även kyckling funkar bra.
För mig som älskar svamp så blir det även tärnad fänkål, lök och svamp som fräses i en stekpanna med smör. Blanda detta sedan med ris supergott till lax och kyckling.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Kyckling och fisk
Gratinerade fänkålhalvor i ugnen till fisk bl.a men också tillsammans med andra "rostade" grönsaker.
Grovriven fänkål som får ligga på krossad is blir krispig och god.
Tyvärr så är jag ganska ensam hemma om att tycka om fänkål så det blir inte så ofta.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Kände inte igen dig bumbleboo du får varna när du byter bild .
Såg nåt recept på tasteline med fänkålsgratäng som jag funderar på att testa.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#6 Jag blev lite sötare och hårigare
Fänkålsgratäng låter ju jättegott.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.