Matprat

Fänkål

2009-12-09 16:45 #0 av: Loucar

Jag använder rätt ofta fänkål för jag gillar smaken. Den hamnar i gratänger, soppor, grytor, sallader eller i grönsaksblandningar jag gör.

Vad använder ni fänkålen till?

Anmäl
2009-12-09 17:29 #1 av: salasso

Jag använder fänkål ofta till kokt vitfisk, både som frön och färsk kokt i bitar.Skrattande

Anmäl
2009-12-09 17:35 #2 av: Loucar

Jag använder precis som du Salasso ofta fänkålen till fisk och skaldjur men även kyckling funkar bra.

För mig som älskar svamp så blir det även tärnad fänkål, lök och svamp som fräses i en stekpanna med smör. Blanda detta sedan med ris supergott till lax och kyckling. Tungan ute

Anmäl
2009-12-09 19:20 #3 av: Hera

Kyckling och fisk

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-12-09 19:58 #4 av: salasso

Till kyckling skall testas Skrattande

Anmäl
2009-12-09 20:54 #5 av: Maria

Gratinerade fänkålhalvor i ugnen till fisk bl.a men också tillsammans med andra "rostade" grönsaker.

Grovriven fänkål som får ligga på krossad is blir krispig och god.

Tyvärr så är jag ganska ensam hemma om att tycka om fänkål så det blir inte så ofta.

/Maria

 

Anmäl
2009-12-09 21:31 #6 av: Loucar

Kände inte igen dig bumbleboo du får varna när du byter bild Flört.

Såg nåt recept på tasteline med fänkålsgratäng som jag funderar på att testa.

Anmäl
2009-12-09 21:36 #7 av: Maria

#6 Jag blev lite sötare och hårigareFörvånad

Fänkålsgratäng låter ju jättegott.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.