Jag använder helst både olja och smör men det valet fanns inte.
Ska jag steka ägg, omelett eller pannkaka då vill jag ha bara smör.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Smör förstås
Det framhäver fisk/köttbitens smak mer än de övriga föreslagna sorterna. Även till stekta potatisen och ägget tar jag helst smör.
Vilket inte hindrar att jag av ren lättja ibland tar Rapsoljan (den står nämligen framme och är lättillgänglig). Och jag föredrar i så fall Rapsolja före Olivoljan, som jag tycker kan dominera smaken hos det stekta.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
olivolja om jag måste häva något i alls.
Vad glad jag blir över att ingen ännu röstat på det vedervärdiga margarinet. Hurra!
Smör utan tvekan. Ibland olja. Det beror lite på vad man ska steka, men smör är det som används mest hos mig. Absolut inte margarin.
Jag använder margarin. Gillar smaken och är uppväxt med det.
Absolut smör men ibland även rapsolja eller en blandning beroende på vad som tillagas.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Rapsolja! Enkelt drygt billigt smidigt. och inte så förbannat myckt mättat fett som i smör.
Inget fel på margarin här heller, brukar använda det som smaksättare ibland. Blanda olivolja och margarin. Himmelskt!
*Viftar framför avsvimmade medlemmar som läser detta*
AAhh! Tassy!
Ser framför mig hur jag sitter på Jungfruöarna, och du står där och svalkar mig med ett viftande palmblad. Och Paraplydrinken har jag i handen!
Himmelskt!
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
haha du kan då vända saker till din fördel
Smör och ibland rapsolja gjord bara 2 mil från mig :)
Nu verkar det inte vara någon som använder solrosolja, men jag läste att man inte ska steka lax i solrosolja. Anledningen till det är att om man steker lax i vegetabilisk olja som innehåller en massa nyttiga omega-6-fettsyror så försämras paradoxalt nog kroppens förmåga att ta upp fiskens alla nyttiga omega-3-fettsyror. Man bör därför steka fisk i avakadoolja eller i smör. Läste det i Aktiv träning nr 1 jan 2010
Jag varierar friskt beroende på vad jag lagar och hur noga jag känner mig vid stektillfället Föredrar smör eller en god olivolja, men har en flaska flytande margarin i kylen som används hyfsat flitigt med.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Smör när saker o ting skall brynas men vid långstekning tillsätter jag en liten skvätt rapsolja, av lathet, så att det inte bränner vid så lätt.
Alltid smör. Jag tycker inte om oljesmak.
SMÖR med lite olja. Gillar inte den artificiella smörsmakstillsatsen i margarin. Tycker för övrigt att det är en konstgjord produkt. 50 år från nu kommer alla att skratta åt mättat-fett-o-kolesterolskräcken. Det finns ingen grund för den.
Men usch, nu börjar margarinet att knappa in.
#19 Det kommer att falla på mållinjen
Mer äkta vara åt folket!
#20 Hoppas det.