Annons:
Etikettmatprat
Läst 1854 ggr
MartinO
12/11/09, 5:08 PM

Vad har ni helst i stekpannan?

Annons:
Loucar
12/11/09, 5:27 PM
#1

Jag använder helst både olja och smör men det valet fanns inte.

Ska jag steka ägg, omelett eller pannkaka då vill jag ha bara smör.Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Tom-B
12/11/09, 5:28 PM
#2

Smör förstås

Det framhäver fisk/köttbitens smak mer än de övriga föreslagna sorterna. Även till stekta potatisen och ägget tar jag helst smör.

Vilket inte hindrar att jag av ren lättja ibland tar Rapsoljan (den står nämligen framme och är lättillgänglig). Och jag föredrar i så fall Rapsolja före Olivoljan, som jag tycker kan dominera smaken hos det stekta.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

[Tassy]
12/11/09, 5:44 PM
#3

olivolja om jag måste häva något i alls.

Hausswolff
12/11/09, 6:24 PM
#4

Vad glad jag blir över att ingen ännu röstat på det vedervärdiga margarinet. Hurra!

Skrattande

MonisN
12/11/09, 6:59 PM
#5

Smör utan tvekan. Ibland olja. Det beror lite på vad man ska steka, men smör är det som används mest hos mig. Absolut inte margarin.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Honestyisdead
12/11/09, 7:02 PM
#6

Jag använder margarin. Gillar smaken och är uppväxt med det.

Annons:
Maria
12/11/09, 7:47 PM
#7

Absolut smörFlört men ibland även rapsolja eller en blandning beroende på vad som tillagas.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Bergspuman
12/11/09, 9:34 PM
#8

Rapsolja! Enkelt drygt billigt smidigt. och inte så förbannat myckt mättat fett som i smör.

[Tassy]
12/12/09, 2:06 AM
#9

Inget fel på margarin här heller, brukar använda det som smaksättare ibland. Blanda olivolja och margarin. Himmelskt! Flört

*Viftar framför avsvimmade medlemmar som läser detta*

Tom-B
12/12/09, 10:15 AM
#10

AAhh! Tassy!

Ser framför mig hur jag sitter på Jungfruöarna, och du står där och svalkar mig med ett viftande palmblad. Och Paraplydrinken har jag i handen!

Himmelskt!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

[Tassy]
12/12/09, 2:12 PM
#11

haha Cool du kan då vända saker till din fördel Tungan ute

Mitralis
12/12/09, 10:46 PM
#12

SmörTungan ute



Tarja
12/29/09, 6:32 PM
#13

Smör och ibland rapsolja gjord bara 2 mil från mig :)

Annons:
Mitralis
12/29/09, 8:13 PM
#14

Nu verkar det inte vara någon som använder solrosolja, men jag läste att man inte ska steka lax i solrosolja. Anledningen till det är att om man steker lax i vegetabilisk olja som innehåller en massa nyttiga omega-6-fettsyror så försämras paradoxalt nog kroppens förmåga att ta upp fiskens alla nyttiga omega-3-fettsyror. Man bör därför steka fisk i avakadoolja eller i smör. Läste det i Aktiv träning nr 1 jan 2010



SaraC
12/29/09, 9:17 PM
#15

Jag varierar friskt beroende på vad jag lagar och hur noga jag känner mig vid stektillfället Cool Föredrar smör eller en god olivolja, men har en flaska flytande margarin i kylen som används hyfsat flitigt med.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

MaMaMade
12/30/09, 7:45 PM
#16

Smör när saker o ting skall brynas men vid långstekning tillsätter jag en liten skvätt rapsolja, av lathet, så att det inte bränner vid så lätt.

Sovgott
1/3/10, 8:52 PM
#17

Alltid smör. Jag tycker inte om oljesmak.

Fnyfniken
1/15/10, 12:16 PM
#18

SMÖR med lite olja. Gillar inte den artificiella smörsmakstillsatsen i margarin. Tycker för övrigt att det är en konstgjord produkt. 50 år från nu kommer alla att skratta åt mättat-fett-o-kolesterolskräcken. Det finns ingen grund för den.

Hausswolff
1/26/10, 5:16 PM
#19

Men usch, nu börjar margarinet att knappa in. Gråter

MonisN
1/26/10, 5:18 PM
#20

#19 Det kommer att falla på mållinjenFlört

Mer äkta vara åt folket!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
Hausswolff
1/26/10, 5:22 PM
#21

#20 Hoppas det. Glad

Upp till toppen
Annons: