Pirog
För länge sen så gjorde jag en goda minipiroger.
Jag tror jag hade rivna morötter, lök och ett rökt kött. Allt i småbitar. Troligen hade jag något mer.
HAr Ni bra tips
Var rädda om varandra
Jag har recept på rotfruktspiroger men de gör man som en längd återkommer med receptet när jag hittat det i nån av mina pärmar.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Så nu har jag hittat receptet
Rotfruktspirog
1 förpackning färdigkavlad smördeg 275 gram ( 25 x 42 centimeter)
1 ½ kilo potatis
2 matskedar smör
2 ägg
2 deciliter stark riven ost
1 tesked salt
1 kryddmått svartpeppar
1 palsternacka
1 morot
1 rödlök
2 matskedar smör
½ deciliter hackad persilja
1 ägg
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa potatisen och tillsätt smör, ägg, ost, salt och peppar.
Skala och finstrimla palsternacka, morot och rödlök. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Blanda sedan detta, med persilja och tillsätt i potatismoset.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen coh lägg moset i en sträng på mitten och knip ihop kanterna vågigt. Pensla pirogen med ägg och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Skär pirogen i sneda bitar och servera genast.
Supergott till rökt kött eller stekar av olika slag.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Tack, LÅter gott. den måste också prövas.
Var rädda om varandra
Sigenmo den är helt perfekt om man ska ha många gäster då den går relativt snabbt att fixa ihop och är mättande till många.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång