Mjukpepparkaka
BAKAR I SKRIVANDETSSTUND MJUK PEPPARKAKA
3 ägg
1 cup socker (lite drygt 2 deciliter.)
Vispa med elvisp
3 deciliter mjöl
blanda i 1,5 tesked kanel 1 tesked ingefära och 1 tesked kardemumma
1,5 tesked bakpulver
Smält cirka 4-5 matskedar smör och så blanda i 1,5 deciliter grekisk yougurt
Rör allt ihop och in i ugnen 175 grader
Någon som har ett annat mjukpepparkaks recept?
Linda jag gör ungefär som du men jag byter kardemumman mot kryddnejlika och yougurten mot filmjölk sedan brukar jag ha i ½ deciliter lingonsylt också och då minskar jag filmjölken med ½ deciliter.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Åh krydnejliika ska jag pröva nästa gång nu när jag köpt mortel.
Lingonsylt är så svårt att få tag på, nästa gång jag åker till IKEA ska jag pröva det.
Tack:)
Jag har alltid lingonsylt i min pepparkaka
Tyvärr glömde jag av kakan och den blev snustorr och bränd på botten:(
Nästa gång ska jag ha lingonsylt i min oxå:)