Annons:
Etikettermatbrödsmörgåstårtorkaffebröd
Läst 1725 ggr
Linda
12/17/09, 7:33 PM

Mjukpepparkaka

BAKAR I SKRIVANDETSSTUND MJUK PEPPARKAKA

3 ägg

1 cup socker (lite drygt 2 deciliter.)

Vispa med elvisp

3 deciliter mjöl

blanda i 1,5 tesked kanel 1 tesked ingefära och 1 tesked kardemumma

1,5 tesked bakpulver

Smält cirka 4-5 matskedar smör och så blanda i 1,5 deciliter grekisk yougurt

Rör allt ihop och in i ugnen 175 grader

Någon som har ett annat mjukpepparkaks recept?

Annons:
Loucar
12/17/09, 7:38 PM
#1

Linda jag gör ungefär som du men jag byter kardemumman mot kryddnejlika och yougurten mot filmjölk sedan brukar jag ha i ½ deciliter lingonsylt också och då minskar jag filmjölken med ½ deciliter.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Linda
12/17/09, 7:42 PM
#2

Åh krydnejliika ska jag pröva nästa gång nu när jag köpt mortel.

Lingonsylt är så svårt att få tag på, nästa gång jag åker till IKEA ska jag pröva det.

Tack:)

MonisN
12/18/09, 9:33 AM
#3

Jag har alltid lingonsylt i min pepparkakaTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Linda
12/18/09, 4:00 PM
#4

Tyvärr glömde jag av kakan och den blev snustorr och bränd på botten:(

Nästa gång ska jag ha lingonsylt i min oxå:)

Upp till toppen
Annons: