Julstubbe (mandelmasserulle)
Här kommer ett recept på godisrullar av mandelmassa, som är min pappas favoritgodis! (Han har kallat det det godaste godis han ätit i hela sitt liv *L*)
Det blir flera små, eller en stor rulle.
500 gram mandelmassa, gärna grovmalen om det finns
cirka 100 gram russin
cirka 100 gram hasselnötter
1 ask röda cocktailbär
1 ask gröna cocktailbär
konjak (VSOP) eller rom, helst söt
cirka 150 gram av vardera ljus och mörk blockchoklad
Gör så här:
Grovriv mandelmassan. Blanda med hackade cocktailbär, russin och hasselnötter. Ös över med rom eller konjak. Låt dra någon timme. Forma sedan rullar i valfri storlek, svep in i Gladpackplast och lägg kallt att stelna. Smält chokladen i vattenbad, glasera rullarna först på ena sidan, låt stelna igen. Glasera därför andra sidan. Sveps in i folie och förvaras kallt. Skär skivor.
Obs - godiset är mäktigt! Viss försiktighet anbefalles!
Låter gott jag får dock göra om receptet lite då jag är allergisk mot hasselnötter men det blir säkert lite gott med mandel.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Javisst - jag har gjort en variant helt utan nötter oxå då jag bakade detta till några nötallergiker förut. Det blir minst lika gott!
dessa stubbar är ju så bra för man kan smaksätta med det man själv tycker är gott.
Är det fler som har bra tips fyll gärna på här?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång