Matprat

Modemat?

2010-01-14 21:53 #0 av: Bergspuman

Visst går det trender i mat. Rotsaker, gryner, thailändskt, svenska kryddor, crossover, bla bla.

Finns det någon mat-trend som retar er? Som ni tycker är rentav löjlig och aldrig skulle få för er att testa?

Jag har två hat-grönsaker, som jag ser i allehanda recept och kombinationer, och fattar inte varför de är så populära.

1) Palsternacka

2) Rödlök

Särskilt rödlöken ska förekomma wokad, kokt, marmeladad, inlagd, och så vidare. Fräls o bevar mig. Jag vill helst ha den rå, och då bara MYCKET sparsamt.

Och palsternackan smyger sig till och med in i ICA-tidningen, jag bara suckade när jag läste den, tidningen alltså.

/Puman

Anmäl
2010-01-14 23:25 #1 av: Loucar

Det jag inte kan med är kokosmjölk, detta på grund av att jag känner nån bismak som får mig att bli illamående.

Håller med dig om att rödlök är godast rå men jag använder den på andra sätt också. Palsternacka älskar jag är supergott i soppor och rotsaksblandningar.

Anmäl
2010-01-15 02:57 #2 av: SaraC

Jag har nog inget jag hatar eller tycker är löjligt, vad jag kan komma på. Men sushi ryser jag av, quinoa, couscous och liknande har jag extremt svårt för. Lax måste ju vara riktigt inne, tycker jag sett sådana recept överallt i flera år nu Tungan ute, och det klarar jag heller inte av. Håller även med Loucar om kokosmjölk, blir också illamående av den.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2010-01-15 12:51 #3 av: Hera

Jag älskar rödlök, stekt eller råå.
Finns nog inget jag inte förstår.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-01-15 17:56 #4 av: Martin

Alla former av inälvsmat (bortsett från leverpastej) har jag svårt för.

Rödlök är fingemang, rå i sallad eller hackad i köttfärsbiffar.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2010-01-15 19:29 #5 av: Puhlo

Jag får dåndimpen av den här thai-vågen som har varat ett bra tag nu. Jag mår keff av grön curry, röd curry också, och allt citrongräs och koriander och blääääää.

 

Visst kan det vara gott med citrongräs eller koriander eller kokos eller sådär i nån maträtt, men inte hela jävla tiden.

En av lunchrestaurangerna i närheten hade Köttbullar i grön currysås. Jag vill ha gräddsås, på sin höjd brunsås! Rynkar på näsan

Anmäl
2010-01-16 14:10 #6 av: Eine

Jag kan inte med smaken på oxsvansRynkar på näsan,det förekommer ju mycket nu.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2010-01-16 14:16 #7 av: Basset1

Kan inte med lightprodukter,blir helt torr i gommen ,kan inte vara bra att äta eller dricka sådant.

Anmäl
2010-01-16 14:39 #8 av: Eine

#7 Det är inte bra allsFlörtJag använder inte en enda sådan produkt.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2010-01-16 16:17 #9 av: Maria

Rödlök älskar jag. sedan är jag en fan av Quinoa till skillnad från couscous som faktiskt är "bakade frön"

/Maria

 

Anmäl
2010-01-17 11:04 #10 av: MonisN

Inälvsmat kan jag bara inte äta, med ett visst undantag av leverpastej om den är riktigt finmalen. Rödlök och palsternacka är jättegott. Att blanda ner en eller två palsternackor i potatismoset är gott. Lightprodukter kommer aldrig över min tröskel. Matindustrins mest förljugna produkt.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-01-17 15:31 #11 av: Tarja

Rå rödlök älskar jag verkligen, det är såå gott! Tycker dock inte om rödlök i matlagning, men gott att äta till.

Lightprodukter handlar jag ALDRIG hem, det är någonting jag inte stoppar i munnen.

Anmäl
2010-01-19 11:01 #12 av: DesK

Lightprodukter kommer inte hem hit. Alla olika matgryner som finns numera är jag måttligt förtjust i, det går att äta men är ju så grymt torrt. Färdig majonnäs köper jag aldrig och inte heller färdiga och halvfärdiga såser. Rödlök är gott!

Anmäl
2010-01-19 11:47 #13 av: Hausswolff

Jag kan inte med alla dessa trendiga gryner som man ska ha till mat - quinoa, couscous, bulgur etcetera. Det är inte meningen att människan ska äta sånt.

Likaså all thaimatsjox som man ska ha hemma för att vara riktigt trendig - fisksås, sesamolja, wasabi, currypasta etcetera. Vem fan ids ha 70 olika flaskor och burkar hemma för sånt man använder 2 gånger/år?

Nej, tacka vet jag husmanskost. Glad

Anmäl
2010-01-19 15:56 #14 av: Maria

Quinoa har ätits av människor i tusentals årFlört Bland annat. Inkaindianerna hade detta som en slags basföda.

Couscous är en annan sak tycker jag för det är "bakade gryn" gjorda av en deg. Känns inte lika naturligt.

/Maria

 

Anmäl
2010-01-19 16:12 #15 av: Eine

#13 Allt du räknar upp tillhör husmanskosten.Men kanske inte den svenskaGladVi skulle inte ens ha potatis om vi inte fått den från Latinamerica.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2010-01-19 17:05 #16 av: Loucar

Quinoa är något jag inte får ner tycker det smakar fruktansvärt illa, men det kanske finns nåt knep som gör att det smakar bättre, tipsa gärna om det isåfall så ska jag villigt prova igen.

Anmäl
2010-01-19 17:23 #17 av: MonisN

Jag har aldrig ätit quinoa men bulgur gillar jag! Matvete gillar jag däremot inte nåt vidare.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-01-19 18:24 #18 av: Maria

#16 Jag brukar skölja quinoan i hett vatten för att få bort den bittra smaken sedan är den god att koka med buljong och lök.

Jag äter den oftast blandad med grönsaker. Det finns röd Quinoa också som smakar likadant och blir väldigt vacker i sallad t.ex.

/Maria

 

Anmäl
2010-01-19 18:27 #19 av: Loucar

Bumbleboo som du beskriver har jag provat men jag tycker ändå att det smakar illa kanske helt enkelt inte är nåt för mina smaklökar.

Jag gillar ju couscous och bulgur istället och det brukar jag blanda med grönsaker eller ha i sallader.

Anmäl
2010-01-19 18:31 #20 av: Maria

#19  Det är väl tur att vi är olikaFlört

/Maria

 

Anmäl
2010-01-19 18:42 #21 av: Loucar

Ja det är det verkligen bumbleboo

Anmäl
2010-01-19 22:00 #22 av: Hera

#13 Vi använder allt det du radade upp mååånga gånger om året. Jag älskar att ha en massa saker på flaska.

Man kan göra riktigt goda marinader, grytor och soppor.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-01-26 17:08 #23 av: Hausswolff

Alla lightprodukter borde bannlysas, det är väl "modemat" om något!

Usch och fy!

Anmäl
2010-01-26 17:09 #24 av: Maria

Jag har lite svårt för färsk Koriander som jag tycker ingår i massor av recept numera...

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.