Matprat

Törstig efter julmaten.

2009-12-26 11:49 #0 av: MartinO

Då har man överlevt ett par julmiddagar, men varför så mycket salt och socker i maten? Man blir så otroligt törstig och det är inte behagligt efter en måltid.

 

Sältan kan jag  förstå, då salt var en konserveringsmetod förr i världen, men varför allt socker vi finner i sillinläggningar och allehanda tillbehör på julbordet?

Vissa har dessutom osmaken att skölja ned allt med äckligt söt julmust, när vatten eller öl är den för mig enda tänkbara måltidsdrycken till julbordet.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2009-12-26 14:07 #1 av: Hera

Öl är ju också dåligt att dricka om man är törstig, det är vätskedrivande och släcker inte törsten.

 

Sedan är ju socker också en konserveringsmetod.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-12-26 18:40 #2 av: Tom-B

Trots att den Mumma jag själv blandar innehåller 1/3 (knappt) sockerdricka, och därmed är söt, är jag sällan törstig senare på kvällen.

Men det går åt ganska mycket vid själva julaftonsmåltiden.

Receptet på min Mumma hittar du här, länk Mumma på Flugfiske.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-12-26 20:44 #3 av: Basset1

Det är bara att bita ihop ! det är lika dant varje år Glad

Anmäl
2009-12-26 21:52 #4 av: Loucar

Visst blir man törstig av allt salt och rökt mat men som tur är finns det gott om vatten i kranen.

Säger som Hera att socker är ju för att konservera.

Anmäl
2009-12-26 22:57 #5 av: Basset1

Måste ha bubbelvatten efter julmat

 

Anmäl
2009-12-27 21:13 #6 av: DesK

Öl eller vatten för att släcka törsten och "den lille" till sillen är vad vi uppskattar här  Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.