Starka såser
Jag börjar få lite idétorka på kalla starka såser och röror nån som har några bra tips?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag gjorde en het skagenröra igår, en gnutta tabasco + rödlök gav en annorlunda och god smak.
Vanlig tabasco eller habanero tabasco?
Jag provade vanlig. Skulle bara ha i pyttelite, men jag slant som vanligt, men bra blev det
Det lät gott Tassy får jag prova framöver.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
det har sina fördelar att vara fummelhänt
Nåt som jag brukar göra till grillat är djävulsdressing ett recept jag fått av min kompis Marie. Den är enkel och god
1 liten gul lök
1 röd paprika
4-6 vitlöksklyftor
5 matskedar socker
3 matskedar ketchup eller chilisås
2 matskedar senap
3/4 deciliter vitvinsvinäger
1 tesked salt
1 tesked basilika
½ tesked svartpeppar
3 deciliter olja
Ner med allt i en bunke och kör med stavmixern.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Brukar göra en kallsås som passar till fisk .
Hackad rödlök
creme fraiche
röd rom
hackad dill
lite cayennepeppar
passar jättebra till lax och potatis .
Johan
Medarbetare på matlust
Brukar göra en sweet chilidressing..
Creme fraich, sweet chilisås, cayennepeppar och sambal olek.. Blandar ihop efter eget behag.. Hur starkt man vill ha den..
#6 Den gillar jag också
Annat som ofta blir här hemma är chimmichurri, sweet chili, tomatsala och gräslökssås med grön chili.
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
#9 Ja visst är den god den funkar till räkor också inte bara till grillat.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#10 Äter inte räkor, men tycker den är god både till grillat och sallader
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Sambon brukar skvätta schiracca-sås på allt och lite till.. Den vänder jag gärna ner med lite vitlök i majonnäs. Det passar till det mesta.
Vanlig stark ajvar på burk gillar jag till en massa olika saker.
Puhlo vad är shiracca-sås det har jag aldrig hört talas om
Ajvar brukar vi också använda här hemma.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag brukar göra en egen Chiliröra av mina egna odlade varje höst. Kokar ihop denna och använder i mat hela vintern. Den är riktigt stark och har aningen sötma och passar i det mesta.
Jag har recepet om någon är intresserad…
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Klart vi vill ha receptet bumbleboo
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Fixar detta snart…
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Jag undrar också vad chiraccasås är för ngt?
Loucar: Det är en sås som är vanlig på thairestauranger. Det är en stor röd flaska med grön kork.
Här kommer receptet på hemmagjord "hot chili sauce"
12 chilifrukter (blandad färg och styrka rensade från frön)
1 deciliter hackad lök
2-4 finhackade vitlöksklyftor
1 matsked olja
1 deciliter tärnade morötter
1 deciliter okryddad vit vinäger
1/2 deciliter pressad limejuice
1/2 deciliter apelsinjuice
1/2 deciliter fruktjuice (mango, ananas eller liknande)
1 tesked salt
Bryn lök, vitlök i oljan tills den mjuknar tillsätt morötter och en skvätt vatten. Låt sjuda i ett par minuter. Morötterna ska bli mjuka. Kör blandningen i en mixer tillsammans med chilifrukterna. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 5 minuter. Späd med juice om du tycker att den blir för tjock.
Låt svalna och häll på flaska/burk.
Receptet går utmärkt att dubbla.
Detta blir en jättegod sås/röra som är användbar till det mesta.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Det där lät gott bumbleboo hur länge håller den sig?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Den håller sig länge i kylen. Flera månader.
Jag tror att jag något år hade i lite atamon men som sagt den håller länge och sedan är den ju så god så att den används flitigt
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Får prova detta nästa år tänkte försöka mig på att odla egen chili då
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Chili är så tacksamt att odla och det finns så många sorter at välja mellan.
Jag har gjort röran på "köpechili" också
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Funkar det att göra på torkad chili också bumbleboo?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det tror jag inte. En del av saftigheten kommer ju från de färska frukterna.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#20 Tack för receptet bumbleboo, jag älskar hot chili sauce, detta ska verkligen testas snarast!
#27
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Fortsätt gärna och fyll på med mer recept man får aldrig för många nya uppslag.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
#20 Precis vad vi behöver. Den ska jag göra. Tack!
#9 Chimmichurri är något av det godaste tillbehör som finns! Den min chilenska väninna gör är himelsk. Godare än argentinsk..
#31 Har du något recept på detta måntro?
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#32 Jag har fått det en gång och nu sitter jag här och letar och inte hittar det Ska be och få det igen. Jag återkommer!