Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 3222 ggr
Loucar
2010-01-13 20:06

Starka såser

Jag börjar få lite idétorka på kalla starka såser och röror nån som har några bra tips?

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
[Tassy]
2010-01-13 20:11
#1

Jag gjorde en het skagenröra igår, en gnutta tabasco + rödlök gav en annorlunda och god smak.

Honestyisdead
2010-01-13 20:16
#2

Vanlig tabasco eller habanero tabasco?

[Tassy]
2010-01-13 20:19
#3

Jag provade vanlig. Skulle bara ha i pyttelite, men jag slant som vanligt, men bra blev det Skrattande

Loucar
2010-01-13 20:22
#4

Det lät gott Tassy får jag prova framöver. Tungan ute

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

[Tassy]
2010-01-13 20:40
#5

det har sina fördelar att vara fummelhänt Oskyldig

Loucar
2010-01-13 20:48
#6

Nåt som jag brukar göra till grillat är djävulsdressing ett recept jag fått av min kompis Marie. Den är enkel och god

1 liten gul lök

1 röd paprika

4-6 vitlöksklyftor

5 matskedar socker

3 matskedar ketchup eller chilisås

2 matskedar senap

3/4 deciliter vitvinsvinäger

1 tesked salt

1 tesked basilika

½ tesked svartpeppar

3 deciliter olja

Ner med allt i en bunke och kör med stavmixern.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
Basset1
2010-01-13 21:05
#7

Brukar göra en kallsås som passar till fisk .

Hackad rödlök

creme fraiche

röd rom

hackad dill

lite cayennepeppar

passar jättebra till lax och potatis .

Johan

 

Medarbetare på matlust

[cancan]
2010-01-14 21:13
#8

Brukar göra en sweet chilidressing..

Creme fraich, sweet chilisås, cayennepeppar och sambal olek.. Blandar ihop efter eget behag.. Hur starkt man vill ha den..

SaraC
2010-01-14 21:30
#9

#6 Den gillar jag också Glad 

Annat som ofta blir här hemma är chimmichurri, sweet chili, tomatsala och gräslökssås med grön chili.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Loucar
2010-01-14 21:37
#10

#9 Ja visst är den god den funkar till räkor också inte bara till grillat.Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

SaraC
2010-01-14 21:39
#11

#10 Äter inte räkor, men tycker den är god både till grillat och sallader Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Puhlo
2010-01-15 19:50
#12

Sambon brukar skvätta schiracca-sås på allt och lite till.. Den vänder jag gärna ner med lite vitlök i majonnäs. Det passar till det mesta.

Åsa S
2010-01-15 23:10
#13

Vanlig stark ajvar på burk gillar jag till en massa olika saker.

Annons:
Loucar
2010-01-15 23:15
#14

Puhlo vad är shiracca-sås det har jag aldrig hört talas omFörvånad

Ajvar brukar vi också använda här hemma.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Maria
2010-01-16 20:26
#15

Jag brukar göra en egen Chiliröra av mina egna odlade varje höst. Kokar ihop denna och använder i mat hela vintern. Den är riktigt stark och har aningen sötma och passar i det mesta.

Jag har recepet om någon är intresserad…Flört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loucar
2010-01-16 20:40
#16

Klart vi vill ha receptet bumbleboo Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Maria
2010-01-16 20:57
#17

Fixar detta snart…Flört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Honestyisdead
2010-01-16 20:59
#18

Jag undrar också vad chiraccasås är för ngt?

Puhlo
2010-01-16 21:02
#19

Loucar: Det är en sås som är vanlig på thairestauranger. Det är en stor röd flaska med grön kork.

Maria
2010-01-17 14:18
#20

Här kommer receptet på hemmagjord "hot chili sauce"

12 chilifrukter (blandad färg och styrka rensade från frön)

1 deciliter hackad lök

2-4 finhackade vitlöksklyftor

1 matsked olja

1 deciliter tärnade morötter

1 deciliter okryddad vit vinäger

1/2 deciliter pressad limejuice

1/2 deciliter apelsinjuice

1/2 deciliter fruktjuice (mango, ananas eller liknande)

1 tesked salt

Bryn lök, vitlök i oljan tills den mjuknar tillsätt morötter och en skvätt vatten. Låt sjuda i ett par minuter. Morötterna ska bli mjuka. Kör blandningen i en mixer tillsammans med chilifrukterna. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 5 minuter. Späd med juice om du tycker att den blir för tjock.

Låt svalna och häll på flaska/burk.

Receptet går utmärkt att dubbla.

Detta blir en jättegod sås/röra som är användbar till det mesta.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
Loucar
2010-01-17 14:28
#21

Det där lät gott bumbleboo hur länge håller den sig?

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Maria
2010-01-17 14:43
#22

Den håller sig länge i kylen. Flera månader.

Jag tror att jag något år hade i lite atamon men som sagt den håller länge och sedan är den ju så god så att den används flitigtFlört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loucar
2010-01-17 19:10
#23

Får prova detta nästa år tänkte försöka mig på att odla egen chili då Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Maria
2010-01-17 19:25
#24

Chili är så tacksamt att odla och det finns så många sorter at välja mellan.

Jag har gjort röran på "köpechili" också

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loucar
2010-01-17 19:38
#25

Funkar det att göra på torkad chili också bumbleboo?

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Maria
2010-01-17 20:14
#26

Det tror jag inte. En del av saftigheten kommer ju från de färska frukterna.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Tarja
2010-01-19 22:15
#27

#20 Tack för receptet bumbleboo, jag älskar hot chili sauce, detta ska verkligen testas snarast!

Annons:
Maria
2010-01-19 22:18
#28

#27Glad

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loucar
2010-01-22 15:18
#29

Fortsätt gärna och fyll på med mer recept man får aldrig för många nya uppslag. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Åsa
2010-01-24 11:13
#30

#20 Precis vad vi behöver. Den ska jag göra. Tack!

MonisN
2010-01-25 10:42
#31

#9 Chimmichurri är något av det godaste tillbehör som finns! Den min chilenska väninna gör är himelsk. Godare än argentinsk..

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Maria
2010-01-25 10:46
#32

#31 Har du något recept på detta måntro?Glad

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

MonisN
2010-01-25 10:49
#33

#32 Jag har fått det en gång och nu sitter jag här och letar och inte hittar detGråter Ska be och få det igen. Jag återkommer!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: