För-& smårätter & tillbehör

Starka såser

2010-01-13 20:06 #0 av: Loucar

Jag börjar få lite idétorka på kalla starka såser och röror nån som har några bra tips?

Anmäl
2010-01-13 20:11 #1 av: [Tassy]

Jag gjorde en het skagenröra igår, en gnutta tabasco + rödlök gav en annorlunda och god smak.


Anmäl
2010-01-13 20:16 #2 av: Hera

Vanlig tabasco eller habanero tabasco?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-01-13 20:19 #3 av: [Tassy]

Jag provade vanlig. Skulle bara ha i pyttelite, men jag slant som vanligt, men bra blev det Skrattande


Anmäl
2010-01-13 20:22 #4 av: Loucar

Det lät gott Tassy får jag prova framöver. Tungan ute

Anmäl
2010-01-13 20:40 #5 av: [Tassy]

det har sina fördelar att vara fummelhänt Oskyldig


Anmäl
2010-01-13 20:48 #6 av: Loucar

Nåt som jag brukar göra till grillat är djävulsdressing ett recept jag fått av min kompis Marie. Den är enkel och god

1 liten gul lök

1 röd paprika

4-6 vitlöksklyftor

5 matskedar socker

3 matskedar ketchup eller chilisås

2 matskedar senap

3/4 deciliter vitvinsvinäger

1 tesked salt

1 tesked basilika

½ tesked svartpeppar

3 deciliter olja

Ner med allt i en bunke och kör med stavmixern.

Anmäl
2010-01-13 21:05 #7 av: Basset1

Brukar göra en kallsås som passar till fisk .

Hackad rödlök

creme fraiche

röd rom

hackad dill

lite cayennepeppar

passar jättebra till lax och potatis .

Anmäl
2010-01-14 21:13 #8 av: [cancan]

Brukar göra en sweet chilidressing..

Creme fraich, sweet chilisås, cayennepeppar och sambal olek.. Blandar ihop efter eget behag.. Hur starkt man vill ha den..

Anmäl
2010-01-14 21:30 #9 av: SaraC

#6 Den gillar jag också Glad 

Annat som ofta blir här hemma är chimmichurri, sweet chili, tomatsala och gräslökssås med grön chili.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2010-01-14 21:37 #10 av: Loucar

#9 Ja visst är den god den funkar till räkor också inte bara till grillat.Glad

Anmäl
2010-01-14 21:39 #11 av: SaraC

#10 Äter inte räkor, men tycker den är god både till grillat och sallader Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2010-01-15 19:50 #12 av: Puhlo

Sambon brukar skvätta schiracca-sås på allt och lite till.. Den vänder jag gärna ner med lite vitlök i majonnäs. Det passar till det mesta.

 

Anmäl
2010-01-15 23:10 #13 av: Åsa S

Vanlig stark ajvar på burk gillar jag till en massa olika saker.

Anmäl
2010-01-15 23:15 #14 av: Loucar

Puhlo vad är shiracca-sås det har jag aldrig hört talas omFörvånad

Ajvar brukar vi också använda här hemma.

Anmäl
2010-01-16 20:26 #15 av: Maria

Jag brukar göra en egen Chiliröra av mina egna odlade varje höst. Kokar ihop denna och använder i mat hela vintern. Den är riktigt stark och har aningen sötma och passar i det mesta.

Jag har recepet om någon är intresserad...Flört

/Maria

 

Anmäl
2010-01-16 20:40 #16 av: Loucar

Klart vi vill ha receptet bumbleboo Flört

Anmäl
2010-01-16 20:57 #17 av: Maria

Fixar detta snart...Flört

/Maria

 

Anmäl
2010-01-16 20:59 #18 av: Hera

Jag undrar också vad chiraccasås är för ngt?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-01-16 21:02 #19 av: Puhlo

Loucar: Det är en sås som är vanlig på thairestauranger. Det är en stor röd flaska med grön kork.

Anmäl
2010-01-17 14:18 #20 av: Maria

Här kommer receptet på hemmagjord "hot chili sauce"

12 chilifrukter (blandad färg och styrka rensade från frön)

1 deciliter hackad lök

2-4 finhackade vitlöksklyftor

1 matsked olja

1 deciliter tärnade morötter

1 deciliter okryddad vit vinäger

1/2 deciliter pressad limejuice

1/2 deciliter apelsinjuice

1/2 deciliter fruktjuice (mango, ananas eller liknande)

1 tesked salt

Bryn lök, vitlök i oljan tills den mjuknar tillsätt morötter och en skvätt vatten. Låt sjuda i ett par minuter. Morötterna ska bli mjuka. Kör blandningen i en mixer tillsammans med chilifrukterna. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i 5 minuter. Späd med juice om du tycker att den blir för tjock.

Låt svalna och häll på flaska/burk.

Receptet går utmärkt att dubbla.

Detta blir en jättegod sås/röra som är användbar till det mesta.

 

/Maria

 

Anmäl
2010-01-17 14:28 #21 av: Loucar

Det där lät gott bumbleboo hur länge håller den sig?

Anmäl
2010-01-17 14:43 #22 av: Maria

Den håller sig länge i kylen. Flera månader.

Jag tror att jag något år hade i lite atamon men som sagt den håller länge och sedan är den ju så god så att den används flitigtFlört

/Maria

 

Anmäl
2010-01-17 19:10 #23 av: Loucar

Får prova detta nästa år tänkte försöka mig på att odla egen chili då Glad

Anmäl
2010-01-17 19:25 #24 av: Maria

Chili är så tacksamt att odla och det finns så många sorter at välja mellan.

Jag har gjort röran på "köpechili" också

/Maria

 

Anmäl
2010-01-17 19:38 #25 av: Loucar

Funkar det att göra på torkad chili också bumbleboo?

Anmäl
2010-01-17 20:14 #26 av: Maria

Det tror jag inte. En del av saftigheten kommer ju från de färska frukterna.

/Maria

 

Anmäl
2010-01-19 22:15 #27 av: Tarja

#20 Tack för receptet bumbleboo, jag älskar hot chili sauce, detta ska verkligen testas snarast!

Anmäl
2010-01-19 22:18 #28 av: Maria

#27Glad

/Maria

 

Anmäl
2010-01-22 15:18 #29 av: Loucar

Fortsätt gärna och fyll på med mer recept man får aldrig för många nya uppslag. Flört

Anmäl
2010-01-24 11:13 #30 av: Åsa

#20 Precis vad vi behöver. Den ska jag göra. Tack!

Anmäl
2010-01-25 10:42 #31 av: MonisN

#9 Chimmichurri är något av det godaste tillbehör som finns! Den min chilenska väninna gör är himelsk. Godare än argentinsk..

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-01-25 10:46 #32 av: Maria

#31 Har du något recept på detta måntro?Glad

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.