Min nya marinad
Heras balsammarinad
½ deciliter Lagrad Balsamvinäger 2 matskedar vit tryffelolja ½ matsked sesamolja 3 matskedar soja 2 kryddmått chilipulver 1 kryddmått cayennepeppar (kan uteslutas) 1 kryddmått grovmalen svartpeppar 1 matsked flytande honung 1 stor solovitlök, finhackad 1 röd chili, finhackad
Rör det ordentligt så honungen blandas ut. Pensla på valfritt kött under grillning eller koka marinaden ett par minuter, låt svalna och blanda sedan i räkor.
Låter kanske konstigt, men det ÄR gott
Det här låter väl inte konstigt varför tror du det skulle göra det Hera?
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det låter riktigt gott
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Loucar; det var ett par vänner som rynkade på näsan åt receptet ;)
Aha själv gillar jag inte tryffelolja men det är ju bara att byta ut mot nån annan olja man gillar inte behöver man rynka näsan för det heller.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Lagrad Balsamvinäger? Har jag aldrig sett eller hört talas om.
Men jag är ju också den genuina "Novisen vid spisen".
Och vad är en "solovitlök"?
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Skall man då behöva ha Balsamvinäger för flera hundratals kronor hemma bara för att göra denna marinad?
Det kan jag inte tänka mig att vare sig jag kommer att ha, eller att Hera menar.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Tom jag tror den blir lika god även med balsamvinäger för en billig penning.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det tror jag med. Men vi får väl höra vad Hera säger så småningom.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Jag köper ingen dyr. Tror jag köpte druvans. Ska kolla när jag kommer hem.