Indisk paella - Recept
Då kommer ett rykande färskt smal-recept, egenhändigt komponerat och vederbörligen avätet idag!
1 portion
150 gram kokt ris (gärna rester)
lite rester av stekt kyckling
150 gram skalade räkor
1 tesked olja
curry, paprikapulver, örtsalt, ingefära, garam masala
1 gul lök
strimlad vitkål
Strimla vitkålen och löken och fräs mjuk i oljan.
Tillsätt riset och kryddorna. Låt ris- och grönsaksblandningen bli varm och ihopgeggad. Skär kycklingen i bitar och lägg den i blandningen. Sist läggs räkorna i. De ska bara värmas.
Servera genast, gärna med en gurkyoghurt med mynta till, för en äkta indisk touch.
Mums!
Mängderna grönsaker, samt kött / skaldjur kan såklart varieras i det oändliga, liksom typ av grönsaker. Jag tog bara det jag råkade ha hemma och slängde ihop det.
Mums jag älskar kyckling och räkor.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Vad är garam masala, har aldrig hört talas om ?
Johan
Medarbetare på matlust
Basset garam masala är en het indisk kryddblandning som du hittar i kryddhyllan
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
En indisk kryddblandning, finns att köpa i kryddhyllan i välsorterade mataffärer. Innehåller spiskummin, kardemumma, koriander, svartpeppar, nejlikor, kanel, cayennepeppar.
Snacka om svar direkt från 2 håll Basset
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Man tackar,här ute i skogen är man glad om man hittar salt i hyllan
Johan
Medarbetare på matlust
Indisk mat är GOTT, älskar det. Tyvärr är den lite för fet ibland. Men jag tänkte försöka lära mig laga god och nyttig och SMAL indisk mat. Ska pröva mig fram. Härnäst är det lammgryta jag tänkte försöka mig på.
Gurkyoghurten med mynta, är för övrigt ett persiskt påhitt! Jag fick det tipset från en exsvägerska. Hon använde persisk mynta som hon köpt i någon Mellanösternbutik. Jag har gjort det enkelt för mig och använt torkad mynta på burk. Man tror det inte, men det passar kolossalt bra till lite starkare och mustigare mat.
Mynta är gott till mycket jag använder gärna det i youghurt till lax.
Har du kollat ner på Aydin om de har färsk mynta #7.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång