Mjölmat, gryn & ris

Indisk paella - Recept

2010-02-12 19:41 #0 av: Bergspuman

Då kommer ett rykande färskt smal-recept, egenhändigt komponerat och vederbörligen avätet idag!

1 portion

150 gram kokt ris (gärna rester)

lite rester av stekt kyckling

150 gram skalade räkor

1 tesked olja

curry, paprikapulver, örtsalt, ingefära, garam masala

1 gul lök

strimlad vitkål

Strimla vitkålen och löken och fräs mjuk i oljan.

Tillsätt riset och kryddorna. Låt ris- och grönsaksblandningen bli varm och ihopgeggad. Skär kycklingen i bitar och lägg den i blandningen. Sist läggs räkorna i. De ska bara värmas.

Servera genast, gärna med en gurkyoghurt med mynta till, för en äkta indisk touch.

Mums!

Mängderna grönsaker, samt kött / skaldjur kan såklart varieras i det oändliga, liksom typ av grönsaker. Jag tog bara det jag råkade ha hemma och slängde ihop det.

Anmäl
2010-02-12 19:44 #1 av: Loucar

Mums jag älskar kyckling och räkor.

Anmäl
2010-02-12 19:59 #2 av: Basset1

Vad är garam masala, har aldrig hört talas om ?

Anmäl
2010-02-12 20:06 #3 av: Loucar

Basset garam masala är en het indisk kryddblandning som du hittar i kryddhyllan

 

Anmäl
2010-02-12 20:07 #4 av: Bergspuman

En indisk kryddblandning, finns att köpa i kryddhyllan i välsorterade mataffärer. Innehåller spiskummin, kardemumma, koriander, svartpeppar, nejlikor, kanel, cayennepeppar.

Anmäl
2010-02-12 20:08 #5 av: Loucar

Snacka om svar direkt från 2 håll BassetFlört

Anmäl
2010-02-12 20:13 #6 av: Basset1

Man tackar,här ute i skogen är man glad om man hittar salt i hyllan Flört

Anmäl
2010-02-12 20:15 #7 av: Bergspuman

Indisk mat är GOTT, älskar det. Tyvärr är den lite för fet ibland. Men jag tänkte försöka lära mig laga god och nyttig och SMAL indisk mat. Ska pröva mig fram. Härnäst är det lammgryta jag tänkte försöka mig på.

Gurkyoghurten med mynta, är för övrigt ett persiskt påhitt! Jag fick det tipset från en exsvägerska. Hon använde persisk mynta som hon köpt i någon Mellanösternbutik. Jag har gjort det enkelt för mig och använt torkad mynta på burk. Man tror det inte, men det passar kolossalt bra till lite starkare och mustigare mat.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.